citace:
reakce na: gottak, 14.05.2025 12:03 (Nic proti Dacii, ale pokud si ...)
Já to vyzkoušený docela dobře mám.
Jelikož jsem dospělej, soudím lidi podle toho, čím jezdí, ale když už, tak v jakým je auto stavu.
Mechanik, kterej nám servisuje firemní auta je vyzvedává u nás. Jednou přijede Giulií GTA, podruhé Gumbalkán pomalovanou 147, potřetí peugeotem 308. Když mi na barák přijel obkladač, Dokker mi přišel jako rozumná volba. Naopak když se mi finanční poradce chlubil novým superbem se spoustou příplatků, věděl jsem, že za ty peníze mohl mít něco mnohem lepšího...
Mám benzínovýho focuse s 1,5 ecoboostem a 240nm. Dovolená s naloženým autem úplně napohodu, a narozdíl od koncernových aut jsem neškrábal zadním nárazníkem o zeď. Když připojím vozík, který má tunu, auto jede úplně stejně v pohodě.
Před měsícem jsem jel v superbu 3. generace. Naftový dvoulitr, 400Nm. Když jsem chtěl zrychlit, tak převodovka řadila jak vzteklá, a zrychlení bylo podobné jako v tom benzínu s 240nm.
Máme na firmě 10 let starého dokkera, táta má můj bývalý služební megane, taky 10 let starý. K tomu tu máme asi 6 a 7 let staré VW. Dacia má najeto nejvíc a přesto po meganu vypadá jako druhá nejlepší. VW vypadají strašně. 1,5tsi s se třepou snad víc než vyběhaný htp... O servisních nákladech Kodiaku RS TDI po 200 tkm ani nebudu začínat... Půl roku starý multivan po 10 000km sežral litr oleje... Prodejce nových VW nám vykládal, jak francouzi a italové strašně ojebávají a šidí výrobu a jak je to všechno strašně špatně postavený, aby nám pak ty stejný nedostatky ukázal na novým VW caddy...
Já mám na rozdíl od tebe v těch daciích a renaultech něco najeto. Škodovky a VW naštěstí vždy jenom krátce na vyzkoušení. Ale stejně budeš pořád spekulovat and tím, jestli je ojetá škodovka lepší než nový auto...