0
zpět
 

diskuze k tématu: Odhad ceny vozu (mel jsem nehodu, asi bude totalka)

kategorie zařazení tématu: poradna, servisní náklady, automobilky, česká vozidla, typ vozidla, osobní, pojištění
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Středa 23.11.2016 06:10, RE: auto
tomN napsal:
v tak skvelem stavu, ze by ten stav mohli zavidet kdejaka auta i 2 roky stara


V tak skvělém stavu = s rozbitým zrcátkem, nefunkčním blinkrem a s omezenou platností STK. Jasně, takový stav je běžný pro zánovní auta. Pokud ta 12letá octavia se třemi stovkami tisíc na hrbu neprošla letos kompletní generálkou, tak rozhodně není ve skvělém stavu, ale nanejvýš dobře udržovaná a zachovalá. To je u ojetiny rozdíl až pár desítek tisíc (což není málo), ale není to důvod lamentovat nad stejně starou astrou namísto zánovní, násobně dražší octavie současné generace.

Jak tu ale padlo, je s podivem, že by AUTORIZOVANÝ servis měnil náhradní vůz za jinou značku jiného koncernu. Samozřejmě jsou dealeři, kteří v rámci jedné firmy zastupují více automobilek z různých koncernů (např. Olfin Palace kromě Opelu a Škody ještě Peugeot), ale obvykle dělají značky 1 koncernu, ne takový mix.
reagovat
tomN
počet příspěvků30
datum registrace30.07.2015
Středa 23.11.2016 09:01, auto
zrcatko s blinkrem bylo rozbite jen pro to, ze kdyz auto stalo zaparkovane na ulici tak ho nejaky debil trefil pri jizde prave do zrcatka. za skvelym stavem si ovsem stojim od roku 2004-2015 absolvovalo veskere pravidelne servisni intervaly, ma 100% kompletni servisni knizku, vse co bylo potreba, se ihned menilo.. ale to je nepodstatne, jen jsem chtel upozornit na to, co se s pujcovnou stalo, protoze me to docela pobavilo.

jinak co se tyce autorizovaneho servisu a jeho nahradnich aut, tak v dobe nehody byla situace takova, ze autorizovany servis nemel ani jedno nahradni vozidlo, ktere by mi mohl pujcit, takze vypujceni nahradniho vozidla resil pres externi firmu, ktera ve flotile ma vse mozne od novych po stare auta...
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Středa 23.11.2016 09:20, RE: auto
tomN napsal:
od roku 2004-2015 absolvovalo veskere pravidelne servisni intervaly, ma 100% kompletni servisni knizku, vse co bylo potreba, se ihned menilo


Takže naprosto normální stav správně udržovaného vozu, adekvátní stáří a nájezdu. Auto určitě nemá vlastnosti nového či zánovního vozu (tzn. skvělý stav), protože pohonná soustava, podvozek, ale třeba i interiér nebo karoserie jsou opotřebené/unavené. Pod pojmem "skvělý stav srovnatelný se dvěma roky starým autem" si představím něco "extra", co bylo vždycky důkladně myté ručně a ošetřené kvalitní kosmetikou, co je v tomto stáří a nájezdu po generálce motoru, převodovky a podvozku, možná i přečalouněné, nemá estetické vady - protože to chci mít tip ťop. Není to auto, co dojelo do servisu co 15-30 tisíc km, vyměnili mu olej, filtry, destičky a kotouče, rozvody, čepy, tlumiče a spojku a podobné věci, které už nebyly dále použitelné. Skvělý stav není o tom, že se mění/opravuje, co je potřeba, když je to potřeba, ale o tom, že se to dělá dříve/preventivně/pro "dobrý pocit". A to se u firemních aut neděje nikdy. A je potřeba si uvědomit, že racionální optikou na to nahlížejí i pojišťovny a jejich likvidátoři, když rozhodují o pojistném plnění a výši škody.
reagovat
tomN
počet příspěvků30
datum registrace30.07.2015
Středa 23.11.2016 13:05, skoda
tak uz to mam potvrzene i z pojistovny. Bude se jednat o totalni skodu.. zajimalo by me, na kolik muzou hodnotu vozidla naceni, nemate s tim nekdo zkusenosti? nejlevnejsi podobnou octavii (2004, 1.6MPI, 77kW) s podobnym najezdem jsem nasel zacinajici na 90tis
reagovat
Petr S
počet příspěvků1241
datum registrace28.11.2008
Středa 23.11.2016 16:24, RE: skoda
tomN napsal:
tak uz to mam potvrzene i z pojistovny. Bude se jednat o totalni skodu.. zajimalo by me, na kolik muzou hodnotu vozidla naceni, nemate s tim nekdo zkusenosti? nejlevnejsi podobnou octavii (2004, 1.6MPI, 77kW) s podobnym najezdem jsem nasel zacinajici na 90tis


Když manželka bourala s 6 letým Yarisem, tak autorizák to taky tehdy vyhodnotil jako totálku. Auto šlo do aukce vraků kde se vydražilo na 37 tisíc. Pojišťovna k tomu přihodila dalších cca 100 tisíc, takže celkem jsem dostal 137 tisíc. Měl jsem ale možnost auto vydražiteli nepředat v tom případě by mi vrak zůstal a dostal bych jen těch 100 tis. od pojišťovny.

Takže jestli ta Oktávka není moc rozbitá, tak bych si možná nechal vyplatit jen peníze od pojišťovny a neprodal ji výherci aukce. Auto si pak můžeš nechat opravit sám.
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Středa 23.11.2016 19:58, RE: skoda
tomN napsal:
tak uz to mam potvrzene i z pojistovny. Bude se jednat o totalni skodu.. zajimalo by me, na kolik muzou hodnotu vozidla naceni, nemate s tim nekdo zkusenosti? nejlevnejsi podobnou octavii (2004, 1.6MPI, 77kW) s podobnym najezdem jsem nasel zacinajici na 90tis


Pojišťovny na to mají tabulky, např. Eurotax - za pár éček si to ocenění může udělat vlastně kdokoliv. Mechanizmus je opravdu takový, že vyhledají tabulkově nejpodobnější auto a jeho cena je suma, kterou platí, poníženou o hodnotu vraku, pokud si ho majitel nechá. Totální škoda je taková, jejíž oprava dle kalkulace smluvního servisu přesahuje půlku tabulkové hodnoty auta.

V tomto případě bych zvážil opravu auta, protože oprava bude odhadem tak za 40-50 tisíc, což pro pojišťovnu smysluplné není, ale je-li stav auta opravdu dobrý, tak má oprava pragmatický smysl. Něco se dá ušetřit nákupem použitých dílů - pokud budou mít správnou barvu a nepoškozené, tzn. nebudou potřebovat přelakovat.

Akorát auto likvidované jako totální škoda většina pojišťoven už havarijně nepojistí.
reagovat
tomN
počet příspěvků30
datum registrace30.07.2015
Čtvrtek 24.11.2016 10:50, oprava
bourali me i pred 3mi mesici (stejny problem, take tukanec v kolone, byl jsem poskozeny) a servis opravu nacenil na 60tis, pojistovna to proplatila.. nyni je oprava nacenena na 90tis a to uz je nejspis moc... jestli se nepletu, tak oprava se proplaci pokud naklady na opravu nepresahnou 70%-80% hodnoty vozu? v tom pripade by auto melo mit minimalne hodnotu 85tis (aspon pred 3mi mesici kdy opravu za 60tis proplatili)

no uvidime, urcite bych si auto rad nechal a zalezi na tom, kolik pojistovna proplati a podle toho to budu resit a pokusim se to nechat opravit nekde v neautorizovanem..

jeste se zeptam, mate nekdo zkusenosti se znaleckymi posudky? Pokud si zapltim znalce, aby odhadl cenu vozu pred a po nehode, pomuze mi to k tomu, abych pripadne dostal z pojistovny vetsi castku? dejme tomu, ze pojistovna odhadne cenu vozidla na 60tis, znalec ovsem po ohledani napise posudek s cenou na 80tis.. je mi takovy znalecky posudek pote k necemu? Jsou nejake cesty (krome te soudni) jak se pripadne s pojistovnou na cene "dohadovat"?

dekuji
reagovat
sheogorath
počet příspěvků527
datum registrace27.05.2016
Čtvrtek 24.11.2016 12:19, RE: oprava
tomN napsal:
bourali me i pred 3mi mesici (stejny problem, take tukanec v kolone, byl jsem poskozeny) ....


Tak to je hodne smula

reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Čtvrtek 24.11.2016 12:27, RE: oprava
tomN napsal:
bourali me i pred 3mi mesici (stejny problem, take tukanec v kolone, byl jsem poskozeny) a servis opravu nacenil na 60tis, pojistovna to proplatila.. nyni je oprava nacenena na 90tis a to uz je nejspis moc... jestli se nepletu, tak oprava se proplaci pokud naklady na opravu nepresahnou 70%-80% hodnoty vozu? v tom pripade by auto melo mit minimalne hodnotu 85tis (aspon pred 3mi mesici kdy opravu za 60tis proplatili)no uvidime, urcite bych si auto rad nechal a zalezi na tom, kolik pojistovna proplati a podle toho to budu resit a pokusim se to nechat opravit nekde v neautorizovanem..jeste se zeptam, mate nekdo zkusenosti se znaleckymi posudky? Pokud si zapltim znalce, aby odhadl cenu vozu pred a po nehode, pomuze mi to k tomu, abych pripadne dostal z pojistovny vetsi castku? dejme tomu, ze pojistovna odhadne cenu vozidla na 60tis, znalec ovsem po ohledani napise posudek s cenou na 80tis.. je mi takovy znalecky posudek pote k necemu? Jsou nejake cesty (krome te soudni) jak se pripadne s pojistovnou na cene "dohadovat"?dekuji


1) Podle fotek to nevypadá na opravu za 90 tisíc. Pokud je taková oprava nutná a je poškozeno například řízení (viz problém s kolem), tak bych se na opravu vykašlal, protože to se ošulit a pak s tím v klidu jezdit nedá. Ale podle fotek je to relativně malý ťukanec.
2) Znalec je "soudní", z toho plyne, že pokud nesouhlasíš s postupem pojišťovny, tak můžeš hodnotu nárokovat soudní cestou (možná by přicházelo v úvahu řízení přes ČOI) - ale pozor, to je 1) běh na dlouhou trať, 2) posudek něco stojí a právník taky, 3) protistrana určitě bude mít znalecký posudek taky a 4) ani vítězná strana nemá automaticky nárok na úhradu soudních výloh, o tom rozhoduje taky soud. Může se stát, že soud přiřkne vyšší plnění, ale soudní výlohy přesáhnou ono plus a budou k tvé úhradě.

Aktuálně jsou pojišťovny připraveny jít do soudních sporů, dokonce tím zastrašují. V únoru jsem chytnul do čelního skla auta, které nemá pojištěna skla, kámen. Řidička druhého auta to přiznala jako možnost, jiné auto tam nebylo, sepsali jsme protokol, chtěl jsem to řešit opravou ve smluvním servisu její ČPP, kde to i ohledali. Auto na operák, leasingovka s plněním problém taky neměla. No a po měsíci tahanic a třech odvoláních mi napsali, že přiznání pojištěného není relevantním argumentem pro uznání plnění a že jsou připraveni se bránit soudně. Můj pojišťovák z Kooperativy mi potvrdil, že to teď dělají všechny pojišťovny, nejen ty z VIG. A než riskovat soud s nejistým výsledkem, raději jsem sklo vyřešil za své. On ten čas taky není zadarmo, o dalších výdajích nemluvě.
reagovat
tomN
počet příspěvků30
datum registrace30.07.2015
Čtvrtek 24.11.2016 12:41, oprava
ono to sice vypada jako maly tukanec, ale zdani klame, je tam ohnuty nosnik a to uz (udajne) neni levna zalezitost na opravu... zasahuje to i do rizeni, pamatuju se, ze jsem nebyl schopen poradne otocit volantem na pravou stranu... my jsme se lehce stukli ale pote jsme jeste chvilku jeli a tim jsme se jakoby "pretlacovali", takze octavia se zmackala o to SUV jako papir...

dnes jsem si i zjistoval dalsi mozne postupy a ani firma, co resi pravni zastupovani pri reseni sporu s pojistovnami mi moc nedoporucovala soudni spor.. tyto spory pri totalkach jsou s velmi nejistym vysledkem a je dost mozne, ze se ve finale budu handrkovat o 10tis a ve finale za soud muzu zaplatit 3x tolik...

takze uvidime no, ted se ceka, na kolik pojistovna auto naceni, zkousel jsem hledat na internetu a zjistil jsem, ze najit Octavii II z roku 2004 s timto motorem je trosku problem a jeste k tomu s najezdem 270tis km. Drtiva vetsina jsou jeste octavie I... nasel jsem, ze dva kousky zacinajici na 80tis + ale vetsina se pohybuje 100tis+.. tak uvidime s cim pojistovna prijde..

ted je pry dulezite sehnat si veskere mozne podklady, ktere by mohly navysit cenu vozidla pred nehodou a to potom pripadne predkladat pojistovne jako argumenty (servisni knizka, faktury ze servisu apod) ale na co si dat bacha, tak idealne nepredkladat nic, co by mi mohlo uskodit.. tim jsou myslene informace jako treba nova kola (jelikoz to zveda hodnotu vozidla "PO" nehode). To je docela zajimava informace, o tom jsem nevedel. Dalsi zajimava informace je, ze posudek znalce si nenechavat vypracovat pred tim, nez pojistovna prijde s cenou, jinak mi z pravniho hlediska bude pry k nicemu a nebudu s nim udajne schopen arguentovat. kdyz uz, tak posudek znalce si nechat pry vypracovat az obdrzeni odhadu ceny od pojistovny..
reagovat
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Čtvrtek 24.11.2016 14:53, RE: oprava
tomN napsal:
ono to sice vypada jako maly tukanec, ale zdani klame, je tam ohnuty nosnik a to uz (udajne) neni levna zalezitost na opravu... zasahuje to i do rizeni, pamatuju se, ze jsem nebyl schopen poradne otocit volantem na pravou stranu... my jsme se lehce stukli ale pote jsme jeste chvilku jeli a tim jsme se jakoby "pretlacovali", takze octavia se zmackala o to SUV jako papir...dnes jsem si i zjistoval dalsi mozne postupy a ani firma, co resi pravni zastupovani pri reseni sporu s pojistovnami mi moc nedoporucovala soudni spor.. tyto spory pri totalkach jsou s velmi nejistym vysledkem a je dost mozne, ze se ve finale budu handrkovat o 10tis a ve finale za soud muzu zaplatit 3x tolik...takze uvidime no, ted se ceka, na kolik pojistovna auto naceni, zkousel jsem hledat na internetu a zjistil jsem, ze najit Octavii II z roku 2004 s timto motorem je trosku problem a jeste k tomu s najezdem 270tis km. Drtiva vetsina jsou jeste octavie I... nasel jsem, ze dva kousky zacinajici na 80tis + ale vetsina se pohybuje 100tis+.. tak uvidime s cim pojistovna prijde..ted je pry dulezite sehnat si veskere mozne podklady, ktere by mohly navysit cenu vozidla pred nehodou a to potom pripadne predkladat pojistovne jako argumenty (servisni knizka, faktury ze servisu apod) ale na co si dat bacha, tak idealne nepredkladat nic, co by mi mohlo uskodit.. tim jsou myslene informace jako treba nova kola (jelikoz to zveda hodnotu vozidla "PO" nehode). To je docela zajimava informace, o tom jsem nevedel. Dalsi zajimava informace je, ze posudek znalce si nenechavat vypracovat pred tim, nez pojistovna prijde s cenou, jinak mi z pravniho hlediska bude pry k nicemu a nebudu s nim udajne schopen arguentovat. kdyz uz, tak posudek znalce si nechat pry vypracovat az obdrzeni odhadu ceny od pojistovny..


Pojišťovna to bude řešit tabulkově, nepotřebuje hledat podobné auto na trhu (a to nemusí být nutně nevýhoda). Dtto ji nebudou zajímat argumenty, že to bylo čerstvě po rozvodech a mělo to nově nalakovaný zadní nárazník. Pokud si toho majitel cení, není nucen auto v aukci odprodat a může si vrak ponechat třeba k opravě, případně částečnému očesání dílů a zbytku k ekologické likvidaci (firmy s povolením mají jasné předpisy, co ještě může a co už nesmí u vraku chybět).
reagovat
tomN
počet příspěvků30
datum registrace30.07.2015
Čtvrtek 01.12.2016 09:33, totalka
tak uz to je potvrzene, je to opravdu totalni skoda a vcera auto dali do aukce.. moc mi ale neni jasne, proc mezi pracemi je i polozka: "PRÁH DVEŘÍ P OPRAVIT".. nezda se mi ze by byl poskozeny i prah dveri.. nebo on se tahne az nekam do poskozeneho mista u octavii?



konkretne v dopise stoji
DÍLY NA VÝMĚNU:
KRYT PŘ-NÁRAZNÍKU
NOSNÍK PŘ-NÁRAZNÍKU
VÝZT SVĚTLOMETU P
VZPĚRA BLATNÍKU P
VZDUCHOVOD D P P
SMĚROVKA VNĚ ZRCÁT P
PŘÍČNÉ RAMENO P P
PNEU P P(-29%)
OCHR-LIŠTA P P
PŘEDNÍ SPOJLER
UPEV-S SVĚTLOMETU P
DRŽÁK D BLATNÍKU P P
NÁDRŽ OSTŘIKOVAČŮ
FILTR S AKTIV-UHLÍM
DRŽÁK P P
VEDENÍ P PŘ-NÁRAZN
SVĚTLOMET KPL P
BLATNÍK P P
VLOŽKA PODBĚHU P P
KRYT ZRCÁTKA P
KLOUBOVÝ HŘÍDEL P
VODICÍ KLOUB P P

PRÁCE:
PODBĚH P P KPL OPRAVIT
PRÁH DVEŘÍ P OPRAVIT
reagovat
tomN
počet příspěvků30
datum registrace30.07.2015
Pondělí 05.12.2016 10:01, cena
tak uz mam i nabidku od likvidatora...

odhad ceny vozidla a vysledek aukce..

auto bylo odhadnuto na 83000kc a v aukci nejvyssi nabidla byla 44300kc.

kdyz pred par mesici boural to stejne misto, tak servis opravu provedl za 65512kc (+k tomu castka za pronajem nahradniho vozidla na 10dni, ktera byla +- 15000kc). To znamena, ze pojistovna mi koncem srpna proplatila opravu+pronajem vozidla za necelych 81000kc a opravovat se vyplatilo a po dvou mesicich od opravy je odhad vozidla 83000kc? to se mi nejak nezda.. Kdyz je opravdu odhad vozidla pred nehodou stejny, jak naklady na opravu v mesici srpen, tak by to meli za totalku vyhlasit uz pri nehode v tom srpnu ne?
reagovat
Ma007
počet příspěvků194
datum registrace26.11.2013
Pondělí 05.12.2016 10:35, RE: cena
tomN napsal:
tak uz mam i nabidku od likvidatora...odhad ceny vozidla a vysledek aukce..auto bylo odhadnuto na 83000kc a v aukci nejvyssi nabidla byla 44300kc.kdyz pred par mesici boural to stejne misto, tak servis opravu provedl za 65512kc (+k tomu castka za pronajem nahradniho vozidla na 10dni, ktera byla +- 15000kc). To znamena, ze pojistovna mi koncem srpna proplatila opravu+pronajem vozidla za necelych 81000kc a opravovat se vyplatilo a po dvou mesicich od opravy je odhad vozidla 83000kc? to se mi nejak nezda.. Kdyz je opravdu odhad vozidla pred nehodou stejny, jak naklady na opravu v mesici srpen, tak by to meli za totalku vyhlasit uz pri nehode v tom srpnu ne?


Veď si si sám odpovedal, hodnota auta pred nehodou 83000, vrak 44000, oprava 65000+, dokopy 110000 - teda viac ako hodnota pred nehodou = totálka. Strel to do tej aucie, nechaj si zvyšok vyplatiť ad poisťovne a hľadaj nové auto. Je to určite lepšie ako jazdiť búrané auto s 300.000km na hrbe.
reagovat
tomN
počet příspěvků30
datum registrace30.07.2015
Pondělí 05.12.2016 11:15, upresneni
pardon, asi jsem to spatne popsal.. mel jsem totiz 2 nehody. Ted resim nehodu 2.

1. nehoda 22.8.:
- narazeny pravy predni bok auta
- pojistovna proplatila opravu za 65500Kc (nahradni vozidlo se do te ceny pry nepocita) a auto jsem dal pouzival...

2. nehoda 16.11.
- narazeny pravy predni bok auta (vetsi skoda, popis dilu na opravu o par prispevku vyse)
- oprava odhadnuta na 86000kc
- nevyplati se opravovat, obecna cena vozidla 83000
- nejvyssi nabidka v aukci 44300

- u vozidla je velke + to, ze mam od roku 2004-2015 pravidelne vednou servisni knihu, vim presne jeho historii, jelikoz bylo kupovano od firmy, ve ktere pracuje muj pribuzny a na 100% vim, jak o nej bylo starano. Nevim jakou maji realnou zivotnost motori 1.6MPI, ale i na pomerne velky najezd s autem ani s motorem nic neni.

ma s tim nekdo zkusenosti? Zajimaly by me moznosti, jestli jem to dobre pochopil tak:
1. auto si muzu nechat a pojistovna mi da 38700Kc (83000-44300)
2. auto muzu prodat v aukci a dostanu 38700 od pojistovny a 44300 od kupujiciho v aukci
3. auto muzu nechat opravit v jinem servisu ale musim se vejit do castky 83000 (s timto budem si nejsem 100% jisty zda to je pravda)
- muzu nejak rozporovat obecnou cenu auta? (na sauto jsem nasel nejlevnejsi stejnou octavii za 90tis a nejdrazsi za 130tis (stenjny motor, stejny rok vyroby)) Ma vubec cenu rozporovat odhad ceny vozidla pojistovnou? zda se vam 83tis adekvatni?
reagovat
Martin72
počet příspěvků82
datum registrace30.09.2016
Pondělí 05.12.2016 11:19, RE: cena
Ma007 napsal:
tomN napsal:
tak uz mam i nabidku od likvidatora...odhad ceny vozidla a vysledek aukce..auto bylo odhadnuto na 83000kc a v aukci nejvyssi nabidla byla 44300kc.kdyz pred par mesici boural to stejne misto, tak servis opravu provedl za 65512kc (+k tomu castka za pronajem nahradniho vozidla na 10dni, ktera byla +- 15000kc). To znamena, ze pojistovna mi koncem srpna proplatila opravu+pronajem vozidla za necelych 81000kc a opravovat se vyplatilo a po dvou mesicich od opravy je odhad vozidla 83000kc? to se mi nejak nezda.. Kdyz je opravdu odhad vozidla pred nehodou stejny, jak naklady na opravu v mesici srpen, tak by to meli za totalku vyhlasit uz pri nehode v tom srpnu ne?
Veď si si sám odpovedal, hodnota auta pred nehodou 83000, vrak 44000, oprava 65000+, dokopy 110000 - teda viac ako hodnota pred nehodou = totálka. Strel to do tej aucie, nechaj si zvyšok vyplatiť ad poisťovne a hľadaj nové auto. Je to určite lepšie ako jazdiť búrané auto s 300.000km na hrbe.


to: Ma007
Tak jak jsi to napsal se to nepočítá.

to:tomN
Pokud pojišťovna odhadla hodnotu vozidla na 83 tisíc, tak je v případě opravy povinna plnit až do této částky. Je očividné, že je pro pojišťovnu efektivnější auto střelit v aukci za 44 litrů a ze svého přisypat 39t Kč než 83t Kč. ;)
reagovat
tomN
počet příspěvků30
datum registrace30.07.2015
Pondělí 05.12.2016 11:31, cena
no jasne, proc by meli platit 83 kdyz muzou min..

cele to je na hlavu, cloveku neni ani vinik a ma s tim jen starosti.. ted jsem se treba dozvedel, ze abych si mohl odtahnout to nabourane vozidlo ze servisu, tak servisu musim zaplatit naklady za odstrojeni, parkovne a hodiny mechanika pri posouzeni opravy (castku zatim nevim).. to musim zaplatit ze sveho a neni jiste, jestli mi to pak pojistovna vubec proplati.... to je fakt bezva....
reagovat
Petr S
počet příspěvků1241
datum registrace28.11.2008
Pondělí 05.12.2016 13:10, RE: cena
tomN napsal:
no jasne, proc by meli platit 83 kdyz muzou min..cele to je na hlavu, cloveku neni ani vinik a ma s tim jen starosti.. ted jsem se treba dozvedel, ze abych si mohl odtahnout to nabourane vozidlo ze servisu, tak servisu musim zaplatit naklady za odstrojeni, parkovne a hodiny mechanika pri posouzeni opravy (castku zatim nevim).. to musim zaplatit ze sveho a neni jiste, jestli mi to pak pojistovna vubec proplati.... to je fakt bezva....


Pokud bys to nechal výherci aukce, tak předpokládám toto neplatíš, aspoň jsem nic takového tehdy neplatil při předání. Ale čekal bych že toto bude platit spíš pojišťovna, možná to funguje jinak.
reagovat
tomN
počet příspěvků30
datum registrace30.07.2015
Pondělí 05.12.2016 13:25, RE: cena
Petr S napsal:
tomN napsal:
no jasne, proc by meli platit 83 kdyz muzou min..cele to je na hlavu, cloveku neni ani vinik a ma s tim jen starosti.. ted jsem se treba dozvedel, ze abych si mohl odtahnout to nabourane vozidlo ze servisu, tak servisu musim zaplatit naklady za odstrojeni, parkovne a hodiny mechanika pri posouzeni opravy (castku zatim nevim).. to musim zaplatit ze sveho a neni jiste, jestli mi to pak pojistovna vubec proplati.... to je fakt bezva....
Pokud bys to nechal výherci aukce, tak předpokládám toto neplatíš, aspoň jsem nic takového tehdy neplatil při předání. Ale čekal bych že toto bude platit spíš pojišťovna, možná to funguje jinak.


ja si teda myslim, ze bych to nemel platit ani v jednom z pripadu. Z pojistovny mam bohuzel to info, ze to musim uhradit ja a pak se to snazit vymahat po pojistovne, coz bude samozrejme problematicke... ale hlava mi to nebere.. kdyz pojistovna naridi druhou prohlidku a odstrojeni auta aby likvidator mohl posoudit skodu, tak to servis za nejake penize udela a proc ja na tom mam byt skodny, ze si likvidator neco umanul a ja to mam hradit? to je cele postavene na hlavu, kor kdyz jsem poskozeny....
reagovat
Martin72
počet příspěvků82
datum registrace30.09.2016
Pondělí 05.12.2016 14:44, RE: cena
tomN napsal:
Petr S napsal:
tomN napsal:
no jasne, proc by meli platit 83 kdyz muzou min..cele to je na hlavu, cloveku neni ani vinik a ma s tim jen starosti.. ted jsem se treba dozvedel, ze abych si mohl odtahnout to nabourane vozidlo ze servisu, tak servisu musim zaplatit naklady za odstrojeni, parkovne a hodiny mechanika pri posouzeni opravy (castku zatim nevim).. to musim zaplatit ze sveho a neni jiste, jestli mi to pak pojistovna vubec proplati.... to je fakt bezva....
Pokud bys to nechal výherci aukce, tak předpokládám toto neplatíš, aspoň jsem nic takového tehdy neplatil při předání. Ale čekal bych že toto bude platit spíš pojišťovna, možná to funguje jinak.
ja si teda myslim, ze bych to nemel platit ani v jednom z pripadu. Z pojistovny mam bohuzel to info, ze to musim uhradit ja a pak se to snazit vymahat po pojistovne, coz bude samozrejme problematicke... ale hlava mi to nebere.. kdyz pojistovna naridi druhou prohlidku a odstrojeni auta aby likvidator mohl posoudit skodu, tak to servis za nejake penize udela a proc ja na tom mam byt skodny, ze si likvidator neco umanul a ja to mam hradit? to je cele postavene na hlavu, kor kdyz jsem poskozeny....


Pokud si to pojišťovna vyžádala (odstrojení auta atd.), tak by to měla uhradit včetně vrácení do původního stavu (nastrojení - pokud je to možné) a to nad rámec pojistného plnění. Přečti si obecné pojistné podmínky, mělo by to tam být uvedeno.

reagovat
1 2 3




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.