0
zpět
 

diskuze k tématu: Udržovat Felicii nebo koupit jiné?

kategorie zařazení tématu: poradna, servisní náklady, automobilky, česká vozidla
Citroenak
počet příspěvků724
datum registrace13.04.2012
Pondělí 06.06.2016 09:19, Vymena motora
Toto mi zial nepride vtipne, pretoze podla mna to tak uz je, naozaj chyba uz len ten zapis do servisneho planu.
Jedine mazda ide znova proti prudu. Nie, ze by mala najvydarenejsie motory (myslim hlavne naftu),, ale stihne zhrdzaviet skor.
reagovat
Pepe
počet příspěvků1133
datum registrace09.05.2007
Pondělí 06.06.2016 10:47, RE: Vyměněno
David V napsal:
Pepe napsal:
David V napsal:
Pepe napsal:
David V napsal:
Pepe napsal:
Lexor napsal:
Tak Felicia byla opravena, převodovka byla kompletně vyměněna se spojkou. Celkem oprava za 4 500 Kč vč. práce. Zase na druhou stranu jsou u té nové jinak nastavené převody, takže při 100 km/h točí jen 2 500 otáček za minutu, což je znát na spotřebě, když jedu dálky. Dosud jsem jezdil za 7 l, nyní dálku dám za 6,5 l. Auto má zase další závadu, a sice se občas za jízdy ozývá takové "broukání". Je to fakt občas, nepravidelně. Auto viděli už tři mechanici a nikdo na nic nepřišel. Bylo to i na zvedáku na STK a vše v pohodě.Tento měsíc byl poměrně ve znamení ježdění, přišla i pěkná výplata, takže půlka bokem a půlka na zábavu, rozumějte na výlety. Ono zase do toho auta leju jen benzín....To auto chytá už poměrně rez, zadní dveře, blatníky a lemy. Výfuk taky furt hnije. Ten můj mechanik mi říkal, ať se na to už vykašlu, rez neřeším a spravuji jen fatální závady. Technickou to má ještě rok a půl.
Mechanik má bohužel pravdu. Rok a půl je dost na to, se toho zbavovat. Stejně ti za to nikdo nic nedá, takže dojezdit do konce TK a pak šup ze skály...pardon, na šrotiště.Jestli ti dělá problém udržovat při životě felicii, pak je jedinou šancí sehnat zase felicii, co má ještě kus života před sebou.
To je dobrý tip a potom bych si tu starou nechal na ND (jestli je dneska něco takového vůbec možné).Mechanicky se dá auto opravovat donekonečna, zejména Felicie, ale jak se zahryzne rez, tak je konec, a to dřív nebo později čeká každou Felicii.Výměna převodovky se spojkou za 4500 Kč je sranda, za to mi na o chlup mladším Mondeu vyměnili pár rozpadlých hadic v sání...
Je to o přístupu a domluvě. V podstatě stačí dovézt kastli na kolech(jakýchkoliv) + motor a všechno nefunkční příslušenství. To, co má cenu a ještě funguje, lze nechat v garáži (startér, alternátor, čelní sklo apod). Skladováním auta na nd si člověk zahrává s odborem ŽP, i kdyby to stálo na soukromém pozemku. Už jsem pár pokut a výzev k odstranění na veřejné vývěsce viděl. Není nad to, mít auto ofiko zlikvidované. Letos a loni už jsem takhle zlikvidoval 3 užitková auta - motor by běžel dál, bohužel auto prohrálo boj s korozí. U nových aut je to obráceně, tam jsou na 1 kastli třeba 2 motory
No dneska jsou holt prvotřídní kastle
Bych byl opatrnější... Kaslte jsou o něco lepší, zato motory o dost horší. To není zásluha dobrých kastlí, ale horších motorů - z hlediska životnosti. Čest vyjímkám.
To byl samozřejmě vtip..., který cílil na kvalitu dnešních motorů. Na druhou stranu, pokud je motor dnes vnímán jako ND a není zapisován do TP, tak s tím vlastně není problém, už jen bude stačit, jeho výměnu zanést do servisního plánu...5 let nebo 200 tisíc, co nastane dříve (taky vtip).


No, mně když přišla faktura, tak mi do smíchu teda moc nebylo
Jo, kdyby vydržel alespoň těch 200 . Se slzou v oku jsem vzpomínal na naši 1. dodávku...
reagovat
Ma007
počet příspěvků195
datum registrace26.11.2013
Pondělí 06.06.2016 10:52, RE: Vymena motora
Citroenak napsal:
Toto mi zial nepride vtipne, pretoze podla mna to tak uz je, naozaj chyba uz len ten zapis do servisneho planu.Jedine mazda ide znova proti prudu. Nie, ze by mala najvydarenejsie motory (myslim hlavne naftu),, ale stihne zhrdzaviet skor.


Bohužiaľ je to tak.
Motory sú vo všeobecnosti ďaleko viac náročné na drahý servis a napriek tomu sa vedia stretnúť.
S kastlami od mazdy rovnako bohužiaľ. Motoricky (benzíny), užívateľsky, spoľahlivosťou veľmi dobré autá, len tá hrdza... tú u pežotov nepoznám.
reagovat
1 2




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.