0
zpět
 

diskuze k tématu: Nová Škoda Fabia RS - první dojmy, video, fotogalerie a plakáty ke stažení

kategorie zařazení tématu: česká vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 03.03.2010 19:00, RE: Fabia
Fanda napsal:
typku,argument co se ti nehodí je podle tebe připitomělý a nadávat na jakýkoliv model škodovky je zde na Tipcarsu národní sport.stačí se podívat na diskusi pod jakýkoliv model a člověk by se divil,že ještě automobilka nevyhlásila bankrot.Jo a fabie pro mě není nejlepší auto na světě a už vůbec ne s motorem htp,proto jsem rád,že si zákazník bude moci pořídit daný model s motorem 1,2nebo 1,4tsi.
Milý Fando, nikdo zde nesmyslně nehaní jakoukoli značku bez argumentů. Jasně, možná ti týpek šlápl na kuří oko, nejspíš fabku (jedno jestli 1 nebo 2) leštíš každý víkend před zájezdem na nákup svým rodičům... Možná jsi i načichlý zase jiným druhem čecháčstvím. Jakože jsi odmala viděl svého otce lepit na 120 (favorita, posléze felicii) mraky samolepek Kamei, Castrol, Turbo atp ve snaze vzbudit (alespoň v sobě) pocit z vyjímečného auta. Na tyhle zákazníky Š auto cílí. A dělá to dobře, alespoň motor je více než použitelnej. Ale proč je to od pangejtu (1,2 HTP) k pangejtu (TSI)? Kraváloidní 1,4 16V nepočítám...
A proč je výroba Roomstrů a Fabií omezená? Páč se vyčerpává:
1: šrotovný v DDR
2: firemní flotily, kde je jedno, jak auto vypadá, priorita je velmi často někde jinde (o tech. parametry nejde - pozn. pro dojíždějící)
3: stádo zaslepenců, kteří jinam ani netrefí
4: pemzum nadšenců a fandů (i Fandů) zn. Škoda
5: okruh naivců, kteří věří, že Škoda je automobilka, produkující česká auta.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 03.03.2010 23:02, RE: Fabia
Pepe napsal:
Milý Fando, nikdo zde nesmyslně nehaní jakoukoli značku bez argumentů. Jasně, možná ti týpek šlápl na kuří oko, nejspíš fabku (jedno jestli 1 nebo 2) leštíš každý víkend před zájezdem na nákup svým rodičům... Možná jsi i načichlý zase jiným druhem čecháčstvím. Jakože jsi odmala viděl svého otce lepit na 120 (favorita, posléze felicii) mraky samolepek Kamei, Castrol, Turbo atp ve snaze vzbudit (alespoň v sobě) pocit z vyjímečného auta. Na tyhle zákazníky Š auto cílí. A dělá to dobře, alespoň mo...
Pepe,vlastním,už třetí škodovku,ale nemyslím si,že mám nějak vyjímečné auto,v dobách dřívějších jsem i přivezl několik aut .ze zahraničí abych si trochu přividělal.Ano Fandím značce škoda,i když je to vlastně Volskwagen a mám radost z toho,že rozšiřují nabídku modelů,dávají tím práci naším lidem.Zároveň i žádné jiné automobilky nezatracuji,mimo čínských,v dnešním globalizovaným světě je to hlavně o tom,komu co vyhovuje.Rozhodně si nemyslím,že htp verzus tsi je o dezdi ke zdi,spíš je to obrat k lepšímu.Škodovka dnes vyrábí rozhodně lepší průměr,nerozumím tomu,proč to některým lidem tolik vadí.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 03.03.2010 23:07, Fabia rs
a ještě chci napsat,že moje auto je bohužel už dost dlouho nemyté,není prostě čas.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 04.03.2010 06:36, RE: Fabia rs
Fanda napsal:
a ještě chci napsat,že moje auto je bohužel už dost dlouho nemyté,není prostě čas.
Nedá mi sa sem trošku zamiešať a reagovať na diskusiu. Pre Fandu : ani ja proti Škode nič nemám, mal som 5 rokov Fávo, na svoju dobu fajn auto, samozrejme ešte predtým nejaká tá MB-čka, doteraz na ňu rád spomínam, teraz som sestre zohnal Feldu r.v.2000, prvý majiteľ, dokonalý stav, nebúrané, nádherné a poupravované auto, ser. knížka, od novoty sa do motora leje výhradne plná syntetika, jemne čipnutá (nie kvôli výkonu, 1,3-ka sa čipovať nedá, ale kvôli na hovno mape, ktoré do nej škodovka ako výrobca dávala a motoru dlhšie trvá odozva od plyn. pedálu ako teraz po úprave, kedy auto ide okamžite do otáčok). Myslím, že týmto som Ti ako tak ukázal, že tiež nemám proti škode nič, ale musíš pochopiť všetkých tých ľudí v diskusii (ako aj mňa), jedna vec je naoko jasná, pokiaľ človek nie je naprosto slepý, tak vidí, že to proste Škoda zo svojimi modelmi totálne dizajnovo posrala. Tak niečo hnusné, ako je Roomster alebo táto Fábia, to je do neba volajúce. Neviem čo tieto ich nové modely majú znamenať, ale keby dali ruky-nohy dolámať tomu volovi, čo toto navrhol a zamestnali by nového dizajnéra, tak by spravili celej Európe strašnú radosť. Autá ma strašne bavia, ale v poslednej dobe to ide čo sa týka dizajnu strašne dole vodou (a to nie len u Škody, Škoda len vedie naozaj totálnym hnusom dizajnu). Pozreli ste si tu na Tipcarse článok o autosalóne, lepšie povedané fotogalériu. Pozrite sa na monitor z dvoch metrov a neviete nájsť medzi autami rozdiel, tobôž rozoznať značku. Hnus, humus, fuj. Možno sa Škoda chcela z tohoto kolotoča dizajnovo človeku nič nehovoriacich hnusných dnešných áut vymaniť, len škoda, že to pokašlala ešte viac.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 04.03.2010 06:41, RE: Fabia rs
Svoro napsal:
Nedá mi sa sem trošku zamiešať a reagovať na diskusiu. Pre Fandu : ani ja proti Škode nič nemám, mal som 5 rokov Fávo, na svoju dobu fajn auto, samozrejme ešte predtým nejaká tá MB-čka, doteraz na ňu rád spomínam, teraz som sestre zohnal Feldu r.v.2000, prvý majiteľ, dokonalý stav, nebúrané, nádherné a poupravované auto, ser. knížka, od novoty sa do motora leje výhradne plná syntetika, jemne čipnutá (nie kvôli výkonu, 1,3-ka sa čipovať nedá, ale kvôli na hovno mape, ktoré do nej škodovka ako výr...
Teraz nad tou fotogalériou z autosalónu rozmýšľam ešte raz a naozaj jediné fotky, ktoré ma zaujali, boli fotky tej nádhernej Audi Quattro z 80-tych rokov.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 04.03.2010 09:49, RE: Fabia
Fanda napsal:
Pepe,vlastním,už třetí škodovku,ale nemyslím si,že mám nějak vyjímečné auto,v dobách dřívějších jsem i přivezl několik aut .ze zahraničí abych si trochu přividělal.Ano Fandím značce škoda,i když je to vlastně Volskwagen a mám radost z toho,že rozšiřují nabídku modelů,dávají tím práci naším lidem.Zároveň i žádné jiné automobilky nezatracuji,mimo čínských,v dnešním globalizovaným světě je to hlavně o tom,komu co vyhovuje.Rozhodně si nemyslím,že htp verzus tsi je o dezdi ke zdi,spíš je to obrat k ...
Možná budeš překvapen, ale Š auto dává práci asi tolika Čechům, jako ostatní automobilky... Budu mluvit na základě vl. znalostí - v Plzni a okolí se vyrábí takové množství dílů (výplně dveří, kabelové svazky, obložení interiéru atp) do všech možných aut (BMW, Mercedes, Opel, Ford atd), že mluvit o tom, že Š auto dává práci našincům je hezký, ale ostatní to dělaj taky... Možná by ses ale na druhou stranu divil, kdyby ses při exkurzi v MB ani česky nedomluvil - zvlášť na noční nebo víkendové směně. Ale takhle je to všude. Tak mi řekni, jaké je auto z (třeba) Nošovic - pracují tam Poláci, Slováci, Češi, fabrika stojí u nás, kapitál je od (bůhví), původ v Korei...
Značka Škoda je česká, ale výrobek je (když nepočítám těch pár Asiatů - Mongolů, Vietnamců) prostě evropské... Jo i ten motor se vozí, asi víš odkud... V podstatě jsou to montovny... Taky se mi to nelíbí, ale je to tak.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 04.03.2010 09:50, RE: Fabia rs
Fanda napsal:
a ještě chci napsat,že moje auto je bohužel už dost dlouho nemyté,není prostě čas.
To není otázka času, ale organizace...
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 04.03.2010 10:58, RE: Fabia
Fanda napsal:
Osobně se mi Fabie RS líbí a jsem rád že dostane motory TSI,to auto si je zaslouží.Zdejší příspěvky mě připadají takový vyloženě čecháčský,hanět,kritizovat,protože zrovna mě se to nelíbí.Když je to auto takový vyloženě hnusný,proč se jich napříkad tolik prodalo při šrotovném v Německu?
Tak to já budu vcelku rád až se dočkám toho že "čecháčství" bude v automobilizmu znamenat to, že se bude fanaticky a nesmyslně vyznávat koncern VW se škodovkou v čele. Pokud začíná být "národním sportem" na tipcarsu, že se haní škodovka, tak to asi něčím bude. Když se plulo po jinejch automobilkách nikdo neřekl ani popel. Tím ale zároveň neříkám že tahle fábie je hnus. Naopak jsem si ale jist, že u jiné automobilky za svoje peníze dostane člověk víc a v tomto případě i určitě víc toho "RS" ( viz již zníměné clio RS ) a to nemusím ani znát cenovku této fabči.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 05.03.2010 09:28, líbí
spoustě lidem se škodovky nelíběj, konkrétně fabia II je propadák u velké většiny. Vzpomínám si jaké to bylo když přišla škoda s první generací, její oblíbenost byla obdobná. Nyní slyším ohlasy typu, Fabia I to je pěkné vozidlo oproti té nové, prostě lidem se po určité době začala líbit, osobně si myslím, že to je tím, že celkový design vozidel jde stále dolu (mainstreem) a tudíž člověk vybírá to menší zlo. Mě se fabia II taky nelíbila, ale ted když už sem si na ní trochu zvykl tak se mi líbí, konkrétně verze RS je hezká (pro mě) jen kdyby to byl vzhled základní verze a né RS která bude drahá zase jak prase. Kdyby Fabia II Combi RS stála do 330 000,- tak si jí koupim, protože větší hodnotu to auto pro mě nemá, ale jestli bude cena podobná jako u první generace RS tzn 495k tak je to pro mě jen další model, na který si nechám zajít s klidným srdcem chuť.
P.S. Osobně jezdím Fabia I Sedan 1,9TDi a považuji to za nejškaredší vozidlo, koupil sem ho jen kvuli skvělému stavu za opravdu skvělou cenu od svého známého tzn. jasný původ, spolehlivé km a péče.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 05.03.2010 15:11, RE: hruza
Lerry napsal:
Tak přispěvky mě vcelku překvapily a mile. Že by náš národ začínal mít rozum a začal si uvědomovat, že existuje i něco jiného a světe div se lepšího než koncern VW a že za své peníze jinde dostanou víc. Jen tady víše uvedené nové clio sport při splátkách za 519.900,- dostanete 147,5 kW, ale hlavně ty jízdní vlastnosti. Bylo tu zmíněno "trapná předokolka" to beru jen od opravdu vyspělého jezdce co lítá pořád v EVU nebo WRX. Hlavně vyladění podvozku, brzdy atd...tím je to auto na úplně jinym levl...
Naprosto souhalsím. Clio RS (dokonce ve verzi Cup) jsem kousek řídil (ti šťastnější kolegové se svezli i dál) ) a opravdu, to auto je neskutečné. Zcela jiná přední náprava má za následek vskutku enromní porci přilnavosti. Přitom i standardní clio (jezdil sjem v něm minulý týden) má jízdní vlastnosti vynikající. Oosbně si myslý, že Fabia RS bude stěží lepší. Hodnotit však budu, až vyzkouším.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 08.03.2010 14:15, RE: Pro voly..
gablenz napsal:
Nechtěl bych vydat ani korunu za auto, které si kupují většinou Homolkovi...třeba jako na naši ulici. Mámo, podívej to je krásný auťák...No teda, vy jste si koupili novou Fabču! Vy na to máte, pane Novák...

A může mít takové auto třeba RS na druhou nebo to muže být MegaRS DoppelTurboLader XSi 581Kw a stejně bych to nevzal ani zadarmo. Je to totiž pořád hnusná nová Fabia. To už byla lepší ta stará.
Taky myslim ze ta nofa fabka je oskliva a ze hezci byla ta stara, ty novy nejak nesedí ten čumák
reagovat
1 2




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.