capslock napsal:
KoobaS napsal:
... na plyn přepnul po cca 15km, do té doby mu prostě byla zima...
Měls to špatně seřízené nebo vadný termostat. Auto na lpg, které je v pořádku, přepne i v největších mrazech nejpozději za pár km, za běžných podmínek mnohem dříve.
Anebo taky obojí, na všech čtyřech autech.....
Termostat jsem měl špatný na jedné feldě, spravil jsem ho dřív než do ní šel plyn....
Je to o nastavení, jelikož má plyn prostě i ne zrovna skvělé vlastnosti, chtěl jsem přepínat radši později než dřív. Ještě jednou k tomu extrémnímu případu. Dlouhou dobu po nastartování jsem jenom lehtal plyn, auto nebylo v zátěži, takže se neohřívalo. Jelikož byla zima, v autě jsem si topil. Takže jsem "ochlazoval" motor... Jakmile jsem předjel kamion, trochu jsem přidal, motor se ohřál, rafička chladící kapaliny se odlepila ode dna, auto píplo a jel jsem na plyn.
Ad údržba, tady je potřeba rozdělit lidi na dva druhy:
Chci plyn, protože jezdím dlouhý trasy a z určitých důvodů nechci naftu. Přesto chci jezdit za míň. Pokud jsem v takovýmhle případě odkázanej na auto, třeba pracovně, je jasný že se o auto budou starat víc než příkladně, a jsem rád že je takových lidí dost.
Pak je tu druhej typ lidí, kteří mají plyn, aby šetřili provozní náklady. Jezdí na nejlevnějších protektorech. Do auta "zbytečně" neinvestujou, maj ho na 4 místech provizorně opravený Pepou od vedle z dědiny. Když pak klekne a Pepa si neví rady, odvezou ho do normálního servisu, kam posléze přijíždí sanitka se svěrací kazajkou a odváží servisáka... Setkal jsem se s chlapem co měl Passata 1,6Mpi, jezdil do práce pár kilometrů (tuším že říkal něco kolem 5) a nikam jinam. V autě měl plyn, nastavenej tak, aby přepínal téměř okamžitě, protože přece když má plyn tak chce šetřit...
Ale je dobrý si přiznat, že ta druhá sorta lidí by šetřila na údržbě i kdyby jezdila na elektriku, kterou by kradli zaměstnavaeli z fabriky....
Jinak, pokud s autem opravdu budou pojížďky ráno 5km do práce, pak 500m na oběd a zpátky, pak 3km do obchodu a 3 km domů, tam LPG smysl nedává...
Ještě se zeptám. Když Vám plyn přepíná tak brzo, jak často obměňujete benzín v nádrži a kolik ho tam tak vozíte?