0
zpět

diskuze k tématu: Nové auto přes autobazar

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, ostatní, typ vozidla, osobní
Romulus
počet příspěvků3
datum registrace10.05.2016
Úterý 10.05.2016 21:58, Nové auto přes autobazar
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na Váš názor ohledně koupě nového vozu přes autobazar.

Např. v AAA jich je spousta a prodejní ceny (v případě financování) jsou lepší než u skladových vozů přes autorizované prodejce . Předpokládám, že záruka atp je tam shodně, tak v čem jsou příp. rizika? Pořád tam cítím nějaký háček.

Děkuji za reakce.
reagovat
nahlásit
Reno
počet příspěvků1352
datum registrace30.03.2010
Středa 11.05.2016 09:08, RE: Nové auto přes autobazar
Romulus napsal:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na Váš názor ohledně koupě nového vozu přes autobazar. Např. v AAA jich je spousta a prodejní ceny (v případě financování) jsou lepší než u skladových vozů přes autorizované prodejce . Předpokládám, že záruka atp je tam shodně, tak v čem jsou příp. rizika? Pořád tam cítím nějaký háček. Děkuji za reakce.

Protože jsou to áčka!!! podvodníci do morku kostí! Známý tam pracoval, říkal, že na stáčení aut tam mají speciální divizi!!! Že vozí největší vraky, svařujou ze tří aut jedno a pak to prodávají jako voňavku!!! Áčka nikdy, nikdy, nikdy!!!

reagovat
nahlásit
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Středa 11.05.2016 09:36, RE: Nové auto přes autobazar
Reno napsal:
Romulus napsal:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat na Váš názor ohledně koupě nového vozu přes autobazar. Např. v AAA jich je spousta a prodejní ceny (v případě financování) jsou lepší než u skladových vozů přes autorizované prodejce . Předpokládám, že záruka atp je tam shodně, tak v čem jsou příp. rizika? Pořád tam cítím nějaký háček. Děkuji za reakce.
Protože jsou to áčka!!! podvodníci do morku kostí! Známý tam pracoval, říkal, že na stáčení aut tam mají speciální divizi!!! Že vozí největší vraky, svařujou ze tří aut jedno a pak to prodávají jako voňavku!!! Áčka nikdy, nikdy, nikdy!!!

Je to sice už 10 let, ale kolega tehdy ze zvědavosti v době, kdy sháněl vůz pro rodiče, taky na jedno "nové" auto do áček jel kouknout. Zvenku vypadalo docela dobře, ale pak se podíval zespod. Holt u "nového" auta není "úplně normální", že jsou na výfuku zástřiky od barvy kastle. :)

A jak mě upozorňoval jiný kolega, dle české legislativy platí záruka 2 roky, případně rozšířená, pouze pro prvního kupujícího reálně nového vozu. Takže pokud áčka prodávají formálně už ojetinu, tak například 3letou nebo 5letou záruku výrobce kupujícímu nemusí přiznat a reklamace by se dala uplatnit pouze u áček, v zákonných mezích na ojetinu.
reagovat
nahlásit
bitner
počet příspěvků216
datum registrace19.06.2012
Středa 11.05.2016 10:57, Nebrat
1) K "vyhodne" cene napari nejake svoje nesmyslne poplatky v radu tisicu
2) financovani u techto zlodeju je zlodejske - ruce pryc
3) Budete uz 2. majitel
4) I novym autum se po ceste od vyrobce k dealorovi muzou stat nepekne veci (kolega takhle koupil funglovku Tuarega a kdyz mu po roce zacala hnit strecha, tak z prodejce vylezlo, ze tomu pri vykladce urvali hagusy) a automobilove predpekli jmenem AAA tohle treba splachne

Nemyslim si nic extra pozitivniho o autorizovanych prodejcich, ale furt je to zdaleka nejbezpecnejsi cesta k autu.
reagovat
nahlásit
kristian2
počet příspěvků273
datum registrace31.03.2015
Středa 11.05.2016 11:37, k
jestli v ačkách stáčeí nebo ne netuším.Ale vím určitě že jedou právě na ůvěry a na ty bacha dobře si přečtěte smlouvu a hlavně dobře si to zpočítejte .Z nevětší pravděpodobností zjistíte, že ve finále značně přeplatíte platí to i u jejich pojištění.

Moje zkušenost tvrdě snima jednat i několik dní a bacha na jejich finty umí ftom chodit.

ale určitě lze koupit v aaa dobré auto
reagovat
nahlásit
Fanda
počet příspěvků551
datum registrace28.09.2008
Středa 11.05.2016 14:17, AAA
Jde o to ,aby tam daný vůz vůbec byl.Přesně před rokem jsem potřeboval koupit ještě jedno auto a moje rozhodnutí padlo na tzv.roční vůz.V daném autobazaru měli v inzerci i nafocen pěkný roční vůz za hodně dobrou cenu.To už mi bylo divné,ta cena byla opravdu dobrá.Tak jsem zvedl telefon a zavolal.Nakonec jsme se domluvili,že už vůz je prodán,ale když přijedu,tak rozhodně vyberem jiný.jen pro zajímavost daný vůz nabízeli v inzerci ještě hodně dlouho.Na druhou stranu zase musím napsat,že jsem v daném bazaru koupil tříletý vůz v roce 2000 a naprostá spokojenost.Občas tam i vyberou nějaké auto redaktoři SM ,když dělají recenze ojetých vozů a s autem zajedou do značkového servisu vůz prověřit a většinou to bývá v pořádku.
reagovat
nahlásit
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Středa 11.05.2016 19:03, AAA ne
Tak AAA nedoporučuji z vlastních zkušeností.Když jsem chtěl vyměnit Opla za jiné auto ( měl jsem vybráno Forda Focuse ) tak jsem hledal odpovídající auto,v Áčku měli přesně ten typ,tak jsem tam zajel a po konzultaci jsme zajeli do mého servisu ho zkontrolovat.Technici zjistili,že je to auto z dovozu po havárii přední části ( nikde o tom nebyla zmínka ) a nesouhlasila ani výbava podle nápisu - Ghia - tak jsem ho nebral.Syn tam koupil Octávii v dýzlu a zaplakal.Po cca 2 měsících mu to nechtělo pořádně jet a v škodováckém servisu zjistili zadřené turbo.Reklamace samozřejmě nebyla uznána,holt mladí si nedají říct.Měl trochu drahou zkušenost.Pokud někdo chce opravdu auto z Áčka tak ať ho veme do značkového servisu a nechá si ho za poplatek zkontrolovat,ta cena za kontrolu se mu bohatě vrátí.
reagovat
nahlásit
Petr S
počet příspěvků1250
datum registrace28.11.2008
Středa 11.05.2016 22:21, prodejní ceny (v případě financování)
Vemte jed na to, že pokud jim podepíšete úvěr, tak vás sedřou z kůže

Stačí použít Google: úvěr aaa auto. Viz. třeba http://www.penize.cz/spotrebitelske-uvery/266591-sleva-pri-koupi-ojetiny-na-uver-je-trik!-za-sjednani-uveru-date-i-80-tisic

citace:
Martin Č. koupil v AAA auto Škodu Octavia Combi. Kupní cena (při koupi na úvěr): 145 987 korun... Pan Martin musí zaplatit 276 096 korun

Jestli nevíte co s prachama, běžte si koupit auto na úvěr do AAA.
reagovat
nahlásit
BobanHTP
počet příspěvků2404
datum registrace19.08.2015
Čtvrtek 12.05.2016 07:42, Raději zkusit bazary od dealerů značek, i tak dávat pozor
Dobrý den, mám celkem dobrou zkušenost s bazary přímo u dealerů , ale i tam jsou výjimky, takže automechanika vemte sebou ať auto prohlédne a také pořádně auto projet.
Na internetu najdete plno návodů na co si dát pozor a co vyzkoušet.
Co se týká úvěru, tak opět u dealerů jsou lepší podmínky, velkým obloukem obejděte běžné autobazary ala 3A, Hity atd..., protože úroky jsou větší než u lichváře
reagovat
nahlásit
kristian2
počet příspěvků273
datum registrace31.03.2015
Čtvrtek 12.05.2016 07:53, RE: AAA ne
krajan25 napsal:
Tak AAA nedoporučuji z vlastních zkušeností.Když jsem chtěl vyměnit Opla za jiné auto ( měl jsem vybráno Forda Focuse ) tak jsem hledal odpovídající auto,v Áčku měli přesně ten typ,tak jsem tam zajel a po konzultaci jsme zajeli do mého servisu ho zkontrolovat.Technici zjistili,že je to auto z dovozu po havárii přední části ( nikde o tom nebyla zmínka ) a nesouhlasila ani výbava podle nápisu - Ghia - tak jsem ho nebral.Syn tam koupil Octávii v dýzlu a zaplakal.Po cca 2 měsících mu to nechtělo pořádně jet a v škodováckém servisu zjistili zadřené turbo.Reklamace samozřejmě nebyla uznána,holt mladí si nedají říct.Měl trochu drahou zkušenost.Pokud někdo chce opravdu auto z Áčka tak ať ho veme do značkového servisu a nechá si ho za poplatek zkontrolovat,ta cena za kontrolu se mu bohatě vrátí.

tak rozhodně se nechci zastávat aaa ,ale zadřené turbo u ojetiny bych na áčka rozhodně nesváděl .A vůbec, že se zadře turbo u oktávie je přece nesmysl
reagovat
nahlásit
stréc od piva
počet příspěvků652
datum registrace23.11.2007
Čtvrtek 12.05.2016 19:19, RE: AAA ne
kristian2 napsal:
krajan25 napsal:
tak rozhodně se nechci zastávat aaa ,ale zadřené turbo u ojetiny bych na áčka rozhodně nesváděl .A vůbec, že se zadře turbo u oktávie je přece nesmysl

9 tisíc za repas tturba přece nemůže byt problém...když si kupuji auto s cenovkou kolem 500 tisíc..tak pár tisíc za servis neřeším..
reagovat
nahlásit
Lexor
počet příspěvků4
datum registrace27.04.2016
Čtvrtek 12.05.2016 21:23, V Áčkách nebrat
Když přijdete do Áček, tak si všimněte u nových vozů průměrného nájezdu cca 10 tisíc km. To právě dostane každý manažer své auto a po 10 tisících km jde na plac. Nemluvě o otm, že se na tom autě vystřídá x řidičů, tzv. OPSáků, to jsou kluci, co tam dělají děvku pro všechno. Ne každý se k tomu autu chová slušně.

Sylšel jsem historku, jak jeden mladý kluk otočil Rapida o tramvaj. Srovnali to a za týden se prodal údajně.

reagovat
nahlásit
Romulus
počet příspěvků3
datum registrace10.05.2016
Čtvrtek 19.05.2016 13:32, no a co teď...
Zdravím pánové a děkuji za reakce.

Bude to těžké. V autech se nevyznám, známé a hlavně znalé automechaniky ve svém okolí nemám, takže starší auto by bylo pro mne velký risk (ještě zvažuji služby http://www.autotym.cz/).

No a nová jsou kurňa drahá. Pro mé účely by mohlo být ok třeba Renault Clio Grandtour s 1.2 16V motorem, 5 let servis a záruk zdarma, ale to je pořizovací cena min. cca 300k, což je prostě mazec.

Počítal jsem, že bych chtěl dát do auta polovinu, ale když si pak představím ty možné poruchy a peníze za jejich opravy, tak mám strach, abych se nedostal za pět let ježdění na stejné náklady jako za to nové...a ještě ty nervy...

Také je možnost operativní leasing, ale to už nevím vůbec, tam mám pocit, že se to nevyplatí, vzhledem k tomu, že auto pak nebude moje a dopředu jeho prodejní cenu neznám... http://finance.idnes.cz/operativni-leasing-na-auto-uver-srovnani-f1j-/viteze.aspx?c=A160510_170800_viteze_kho

Pohodový den
R.
reagovat
nahlásit
stréc od piva
počet příspěvků652
Čtvrtek 19.05.2016 16:14, RE: no a co teď...
Romulus napsal:
Zdravím pánové a děkuji za reakce. Bude to těžké. V autech se nevyznám, známé a hlavně znalé automechaniky ve svém okolí nemám, takže starší auto by bylo pro mne velký risk (ještě zvažuji služby http://www.autotym.cz/). No a nová jsou kurňa drahá. Pro mé účely by mohlo být ok třeba Renault Clio Grandtour s 1.2 16V motorem, 5 let servis a záruk zdarma, ale to je pořizovací cena min. cca 300k, což je prostě mazec. Počítal jsem, že bych chtěl dát do auta polovinu, ale když si pak představím ty možné poruchy a peníze za jejich opravy, tak mám strach, abych se nedostal za pět let ježdění na stejné náklady jako za to nové...a ještě ty nervy...Také je možnost operativní leasing, ale to už nevím vůbec, tam mám pocit, že se to nevyplatí, vzhledem k tomu, že auto pak nebude moje a dopředu jeho prodejní cenu neznám... http://finance.idnes.cz/operativni-leasing-na-auto-uver-srovnani-f1j-/viteze.aspx?c=A160510_170800_viteze_khoPohodový denR.

operativní leasing je pro racionální lidi co uměj počítat.
Hlavní plusy jsou...neplatíte žádné poplatky,a během např.10 let máte 5x stále nové auto.
Zatímco během 10 let byste měl stále a postupně až 10 let staré auto,které postupně degraduje.A když bouráte s operativním leasingem,tak většinou vam pak daj rovnou nový.Svoje mustíe opravit a málokdo po větší havárce s takovým autem chce jezdit...atd...
reagovat
nahlásit
brin
počet příspěvků727
datum registrace28.03.2011
Čtvrtek 19.05.2016 20:08, Operativní leasing
Hlavní výhodou operáku je možnost si dát celý operák bez nějakého rozepisování a dalších nesmyslů do nákladů na firmu. Většinou se to vyplatí.
reagovat
nahlásit
stréc od piva
počet příspěvků652
Čtvrtek 19.05.2016 21:38, RE: Operativní leasing
brin napsal:
Hlavní výhodou operáku je možnost si dát celý operák bez nějakého rozepisování a dalších nesmyslů do nákladů na firmu. Většinou se to vyplatí.

já to beru z pohledu koncáka.
Nemám starosti s tím jestli se to někde odře,nemusím řešit pojištění,kupovat gumy,kontrolovat dolívat olej...atd....

prostě jen jezdím....platím za službu....stejně tak jako třeba za televizi,nebo za nájem....

bohužel tu v ČR je stále ještě nějaké zaostalé myšlení "co je moje to je nejvíc"
reagovat
nahlásit
Petr S
počet příspěvků1250
Čtvrtek 19.05.2016 23:36, RE: Operativní leasing
brin napsal:

Firma si operativním leasingem ušetří práci, ale za tu zaplatí leasingové firmě ne? Leasingová firma není charita, má ředitele, zaměstnance, uklízečky, účetní. Toto vše je do leasingu promítnuté a samozřejmě i nějaký zisk. Náklady na nákup auta a pojistky se taky dají dát do nákladů firmy ne?

Rád se nechám poučit jak to je.
reagovat
nahlásit
Petr S
počet příspěvků1250
Čtvrtek 19.05.2016 23:50, RE: Operativní leasing
stréc od piva napsal:
brin napsal:
já to beru z pohledu koncáka.Nemám starosti s tím jestli se to někde odře,nemusím řešit pojištění,kupovat gumy,kontrolovat dolívat olej...atd....prostě jen jezdím....platím za službu....stejně tak jako třeba za televizi,nebo za nájem....bohužel tu v ČR je stále ještě nějaké zaostalé myšlení "co je moje to je nejvíc"

Pokud koupíš nové auto, tak pokud chceš, tak o toto vše se ti postará autorizovaný dealer taky ne? Včetně sjednání pojištění, řešení pojistných událostí, výměn pneu, atd. Následně i vykoupí auto na protiúčet při koupi dalšího auta. Akorát je potřeba mít větší finanční rezervu. Hlavně na začátku na nákup auta.
reagovat
nahlásit
David V
počet příspěvků2069
datum registrace16.05.2007
Pátek 20.05.2016 08:10, RE: Operativní leasing
stréc od piva napsal:
brin napsal:
já to beru z pohledu koncáka.Nemám starosti s tím jestli se to někde odře,nemusím řešit pojištění,kupovat gumy,kontrolovat dolívat olej...atd....prostě jen jezdím....platím za službu....stejně tak jako třeba za televizi,nebo za nájem....bohužel tu v ČR je stále ještě nějaké zaostalé myšlení "co je moje to je nejvíc"

No, já si ten článek přečetl a při vracení auta prý člověk může ještě dost doplácet, když je to právě odřené, uvnitř špinavé nebo poničené nad rámec běžného opotřebení.
A když koupím ojetinu za zlomek ceny a zastaví se mi, tak za ušetřené peníze si můžu dovolit stejný servis, jen ho platím, až ho skutečně potřebuji.
Hrubý, rychlý výpočet:
Koupil jsem auto za 150 a na servisu a příslušenství jsem zaplatil za 7 let zhruba to stejné, čili po odpočtu zůstatkové hodnoty dostávám 250 tisíc/7let, tedy 3000 Kč/měsíc za auto střední třídy, do kterého pohodlně naskládám rodinu a auto mi říká pane. Podle těch cen bych platil 3-4x tolik za auto této kategorie při OL.
Ale ano, nemám nikdy nové auto a musím se něj starat sám...ono to je jediná deviza ojetin, dají se provozovat levně. A dnes bych ještě přidal, mají ještě pod kapotou normální motor...
reagovat
nahlásit
westeros
počet příspěvků46
datum registrace22.04.2014
Pátek 20.05.2016 09:55, cas jsou penize
Ono taky zalezi, jak si clovek ceni sveho casu. Cas straveny prochazenim diskuznich for, na vrakovistich, objednavanim nahradnich dilu, samodomo opravami, odtahovanim auta kdyz nekde exkne, handrkovani v bazaru pri nakupu, handrkovani v bazaru pri prodeji...u starsi ojetiny toho muze byt hodne. Clovek si mysli, ze usetril, ale kdyby ten cas investoval do svoji prace a zlepsovani se v ni (pokud se clovek auty nezivi, tak mu rozsahle znalosti motorizaci ojetin k lepsimu vydelku nepomuzou) tak misto toho muze mit treba to nove auto na operak...

Ja osobne budu pristi auto porizovat na 2-3 lety operak. Pohraval jsem si myslenkami na nejakou ojetinu, ale kdyz vidim u lidi kolem, jake s tim maji starosti ... ale to uz si kazdy musi urcit sam. Chapu, ze pro nekoho je lezeni pod autem spise odpocinkova aktivita nez starost.
reagovat
nahlásit
1 2 3

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.