stréc od piva napsal:
brin napsal:
Hlavní výhodou operáku je možnost si dát celý operák bez nějakého rozepisování a dalších nesmyslů do nákladů na firmu. Většinou se to vyplatí.
já to beru z pohledu koncáka.Nemám starosti s tím jestli se to někde odře,nemusím řešit pojištění,kupovat gumy,kontrolovat dolívat olej...atd....prostě jen jezdím....platím za službu....stejně tak jako třeba za televizi,nebo za nájem....bohužel tu v ČR je stále ještě nějaké zaostalé myšlení "co je moje to je nejvíc"
No, já si ten článek přečetl a při vracení auta prý člověk může ještě dost doplácet, když je to právě odřené, uvnitř špinavé nebo poničené nad rámec běžného opotřebení.
A když koupím ojetinu za zlomek ceny a zastaví se mi, tak za ušetřené peníze si můžu dovolit stejný servis, jen ho platím, až ho skutečně potřebuji.
Hrubý, rychlý výpočet:
Koupil jsem auto za 150 a na servisu a příslušenství jsem zaplatil za 7 let zhruba to stejné, čili po odpočtu zůstatkové hodnoty dostávám 250 tisíc/7let, tedy 3000 Kč/měsíc za auto střední třídy, do kterého pohodlně naskládám rodinu a auto mi říká pane. Podle těch cen bych platil 3-4x tolik za auto této kategorie při OL.
Ale ano, nemám nikdy nové auto a musím se něj starat sám...ono to je jediná deviza ojetin, dají se provozovat levně. A dnes bych ještě přidal, mají ještě pod kapotou normální motor...