krakatit napsal:
nezlob se na me ale s autem se ma taky obcas rychlejc jezdit, a to se Mamut na E38 nechyta... že by byl o tolik pohodlnější? Jaky na tom máš gumy? Na 16" je E38 taky pohodlnej koráb
krakatit: w140 byl postaven pro dlouhé přesuny na dálnici vyšší - střední rychlostí. Opravdu po 16 hodinách jízdy se cítíš pohodlě (v Octavii mě bolí hlava už po 4) je to obyvák na kolečkách, kde jsi odtržen od vnějšího světa. Preferuje klidnou jízdu - kochat se. Vyšší posez, nižší otáčky, klidnější jízda, větší pohodlí od akustiky po posaz, i pasivní bezpečnost. Řízení je odtažité a od vnějšího světa jsi izolován, tak na dálnici moc nepoznáš zda jedeš 100 -150 - 200, jako ve vlaku. Ostrý kalup mimo dálnici samozřejmě umí taky, ne že ne. Pravdou je, že ho nemá rád pak to auto musíš dobře znát a umět to, první 2 měsíce jsem si na to netroufl. A je to jak když se valí lavina kamení. Když ji správně spustíš, tak klidně Audi 4.2 zasmradíš jen to fikne. Ovšem dost se při tom nadřeš a musíš přemýšlet dřív jak auto a jakmile se ti to rozjede blbě, tak pomáhej pánbůh. Vzásadě rovinka nahonit co se dá, na brzdy jít co nejpozději, v zatáčce se smířit se ztrátou a furt dokola. S e38 mám praktických zkušeností minimum. Samozřejmě že je to plnohodnotný konkurent (a pokud byla péče) tak velmi kvalitní auto. Nicméně je postaven podle jiného mustru. Takže jde o to, co kdo preferuje. Auto je výrazně štíhlejší, celově velice nízké vč posazu, prozměnu ale perfektně vyvážené (to jde poznat). Cítím se v ní ale daleko míň bezpečně a nad věcí, ne tak psychicky uvolněný. Nadruhou stranu poskytuje perfetní řidičské zážitky a adrenalin, co tě chytí a donutí tě se pěkně vydovádět. Nárust rychlosti v ní lineárně cítíš. Krásně s ní můžeš dělat myšky, vylízávat zatáčky do vysokých hodnot přetížení, auto sedí jak přibité a perfektně brzdí. Je líp resp přesněji ovladatelné, proto samo svádí k rychlejší jízdě, která je mu pak přirozenější. léto: 235/60 R16 Michelin Premacy 240km/h, na zimu stejné ale Semperit něco 210km/h. Nějaké nízkoprofilové se k mamutovi nehodí, na tuzemské cesty kór, balon musí být. Že je to v zatáčkách slabší co už, to mi vůbec nevadí, já sportovec primárně nejsem, jen jednou za čas na chvilku. ...kdybych chtěl sportovat a být všude první, tak přece šetřím jak mourovatý na M-B SLR nebo Corvette Z06.