0
zpět

diskuze k tématu: Mercedes-Benz třídy S W140

kategorie zařazení tématu: poradna, jaký typ motoru vybrat, servisní náklady, vše o spotřebě, technické dotazy, německá vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 10.01.2009 00:50, RE: asi to čeká na mě že :-)
Ráďa napsal:
Škoda že článek psal pan Hrdlička, to je zas takové strohé obecné, pochybuju že v tom někdy jel. Toto auto by si zasloužilo šikovného Šikla, o optimálním případě pana Vaculíka, tomu by to sedlo na míru a dal by si záležet.

Tak když to vezmem popořadě, mamuta je v prvé řade problém vůbec koupit! Sám jsem zvolené auto vybíral na tipcarsu denně téměř dva roky. Za tu dobu byly pouze 2 normální kusy (!!!) Jeden na zastoupení v Praze, druhý dovoz na Jižní moravě v „no name“ bazaru. . Zbylých mnoho...
Bravo Bravo. Opravdu vynikající příspěvek. Mimochodem v příštích AutoOjetinách bude o mamutu čtyřstránkový profil "Bourák za pár korun" Tam to bude jistě také podrobně napsané, ostatně jako již tradičně. Je vidět, že se Ráďo ve W140 vyznáte na rozdíl od mnoha rádoby odborníků tady.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 10.01.2009 01:00, RE: WW-PASAT
tomes napsal:
Jestli jsis nevšiml tak tady se bavíme o S-CLASSE a ne o VW a TDI kašpare slovenskej. Krásnej članek,smekám. Tomáš S320
Tak tak moje řeč. ) Jinak ten passat o kterém diskutující mluví není B6 ale B5 modernizace. Jednou pro vždy už si to ujasněte, co je B5 a co B6. B6 je až ten současný passat s motorem napříč. howgh
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 10.01.2009 02:27, RE: asi to čeká na mě že :-)
krakatit napsal:
nezlob se na me ale s autem se ma taky obcas rychlejc jezdit, a to se Mamut na E38 nechyta... že by byl o tolik pohodlnější? Jaky na tom máš gumy? Na 16" je E38 taky pohodlnej koráb
krakatit: w140 byl postaven pro dlouhé přesuny na dálnici vyšší - střední rychlostí. Opravdu po 16 hodinách jízdy se cítíš pohodlě (v Octavii mě bolí hlava už po 4) je to obyvák na kolečkách, kde jsi odtržen od vnějšího světa. Preferuje klidnou jízdu - kochat se. Vyšší posez, nižší otáčky, klidnější jízda, větší pohodlí od akustiky po posaz, i pasivní bezpečnost. Řízení je odtažité a od vnějšího světa jsi izolován, tak na dálnici moc nepoznáš zda jedeš 100 -150 - 200, jako ve vlaku. Ostrý kalup mimo dálnici samozřejmě umí taky, ne že ne. Pravdou je, že ho nemá rád pak to auto musíš dobře znát a umět to, první 2 měsíce jsem si na to netroufl. A je to jak když se valí lavina kamení. Když ji správně spustíš, tak klidně Audi 4.2 zasmradíš jen to fikne. Ovšem dost se při tom nadřeš a musíš přemýšlet dřív jak auto a jakmile se ti to rozjede blbě, tak pomáhej pánbůh. Vzásadě rovinka nahonit co se dá, na brzdy jít co nejpozději, v zatáčce se smířit se ztrátou a furt dokola. S e38 mám praktických zkušeností minimum. Samozřejmě že je to plnohodnotný konkurent (a pokud byla péče) tak velmi kvalitní auto. Nicméně je postaven podle jiného mustru. Takže jde o to, co kdo preferuje. Auto je výrazně štíhlejší, celově velice nízké vč posazu, prozměnu ale perfektně vyvážené (to jde poznat). Cítím se v ní ale daleko míň bezpečně a nad věcí, ne tak psychicky uvolněný. Nadruhou stranu poskytuje perfetní řidičské zážitky a adrenalin, co tě chytí a donutí tě se pěkně vydovádět. Nárust rychlosti v ní lineárně cítíš. Krásně s ní můžeš dělat myšky, vylízávat zatáčky do vysokých hodnot přetížení, auto sedí jak přibité a perfektně brzdí. Je líp resp přesněji ovladatelné, proto samo svádí k rychlejší jízdě, která je mu pak přirozenější. léto: 235/60 R16 Michelin Premacy 240km/h, na zimu stejné ale Semperit něco 210km/h. Nějaké nízkoprofilové se k mamutovi nehodí, na tuzemské cesty kór, balon musí být. Že je to v zatáčkách slabší co už, to mi vůbec nevadí, já sportovec primárně nejsem, jen jednou za čas na chvilku. ...kdybych chtěl sportovat a být všude první, tak přece šetřím jak mourovatý na M-B SLR nebo Corvette Z06.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Sobota 10.01.2009 16:58, RE: asi to čeká na mě že :-)
Ráďa napsal:
Škoda že článek psal pan Hrdlička, to je zas takové strohé obecné, pochybuju že v tom někdy jel. Toto auto by si zasloužilo šikovného Šikla, o optimálním případě pana Vaculíka, tomu by to sedlo na míru a dal by si záležet.

Tak když to vezmem popořadě, mamuta je v prvé řade problém vůbec koupit! Sám jsem zvolené auto vybíral na tipcarsu denně téměř dva roky. Za tu dobu byly pouze 2 normální kusy (!!!) Jeden na zastoupení v Praze, druhý dovoz na Jižní moravě v „no name“ bazaru. . Zbylých mnoho...
Teda Ráďo, to je parádní příspěvek!! Věcný, popisný, objektivní, zjevně založený na znalostech. Myslím, že pan Zdeněk Slonek (žádal TipCars o radu) dostal velmi cenné informace, na kterých může při rozhodování o koupi stavět. Dovolím si říci, že se tu bez nadsázky jedná o „dobrou radu nad zlato“.
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 11.01.2009 02:38, RE: asi to čeká na mě že :-)
Ráďa napsal:

Nezvyknem reagovat, ale toto mi doslova vyrazilo dych. Naozaj sa sklanam nad tymto hodnotenim, myslim ze lepsie to uz ani byt nemohlo. Dufam, sa mi niekedy podari ak nie vlastnit tak aspon previezt v mamutovi ...
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 11.01.2009 23:38, RE: asi to čeká na mě že :-)
Ráďa napsal:

Tleskam! Super.....
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 12.01.2009 10:34, RE: asi to čeká na mě že :-)
Ráďa napsal:

Klobouk dolů před tvým nadšením a znalostmi vlastního auta! Jako odpověď na dotaz je to perfektní, přimlouvám se za samostatný článek..
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pondělí 12.01.2009 12:17, RE: asi to čeká na mě že :-)
Ráďa napsal:

Pane jo, takhle vypadá recenze. Díky za ni. Takhle jsem si nějak představoval, že to napíše redakce (pan Vaculík citelně chybí, ten měl v MB přehled).
reagovat
nahlásit
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 21.04.2010 16:59, RE: asi to čeká na mě že :-)
Ráďa napsal:

Vynikající a dokonalé pane Ráďo! Naprostý souhlas! Mám 420S Mamuta ze září 1995, jsem bohužel už 3-tí majitel, dal jsem do něj už hodně peněz , ale je to senzační svezení. Je v plné náloži i zad. sedáky se dají el. nastavit, vyhřívat, masáž atd...Měl jsem dříve 2 MB w116 tzv. Číny, taky výborné vozy, ale mamut je o kus dál. Jezdím dost dlouhé štreky a doufám, že mi ještě pár let vydrží. Mám najeto 285000km, u jiného auta už patrně smrt, ale mamut ještě min. 5 let vydrží. Holt se na údržbě nesmí šetřit. Honza- Praha
reagovat
nahlásit
1 2 3 4
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2026, všechna práva vyhrazena.