Borik2 napsal:
řeším také, vybírám si mezi Mazdou 6 (nejlépe combi), Avensisem nebo Accordem. Vše v benzínu, Mazda a Avensis minimálně 2,0, Accorda bych preferoval ve 2,4. Co jsem vysledoval např. v testu AutoTipu, dke Mazdu r.v. 2007 a Avensise rozebrali po 100tis. do šroubku, tak Mazda vyhrála, ALE až právě po roce výroby 2007, kdy proběhl úprava (možná facelift?) antikorozní ochrany, do té doby byl rez celkem problém
Takže pokud koupíte vůz dřívější, doporučuji udělat dutiny a nástřik spodku, vyplatí se to.
Ono záleží na jaký kousek narazíte. Jelikož často asistuji u nákupu ojetého automobilu, viděl jsem a jezdil jsem s nespočtem totálně ulítaných M6, které byly nejméně o rok omlazené a svítilo jim na tachometru pětimístné číslo, přičemž měly najeto minimálně 5x více. A naopak, často člověk může narazit pěkné kousky, které byly garážované a jejich majitel se o ně řádně staral (u těch seani po 7 letech provozu zatím neobjevuje koroze). Každopádně M6 je velmi povedené auto, které si zamilují motoristé kteří rádi řídi. Reakce na pohyb plynového pedálu a volantu je bravurní a nevídaná (přirovnal bych k BMW). U Accorda rozhodně 2.4 !