Pondělí 18.01.2010 23:46,
rada
Vždycky je to o tom, co od daného vozu očekáváš. Já jsem sice srdcem mazdař, několik let jsem dělal prodejce nových vozů v Mazdě, ale urřitě se BMW nestraním. Pokud Ti nezáleží tolik na vnitřním prostoru interieru a kufru, tak neuděláš s BMW chybu. Jízdní komfort je nepatrně lepší a hluk ve voze(havně od kol)není tak patrný jako u mazdy.
Ale co se týče spolehlivosti, potažmo nákladů na servis, stojí si mazda určitě lépe. Také je to celkově větší vůz, světším rovorem a vnitřním prostorem. Pokud sáhneš po benzínovém motoru od mazdy, vyber nejlépe 2,3i(i s ohledem na výbavu) a nebo pak 1,8i. Poku se mně týče, tak poslední z benzínových motorů 2,0i, bylo trošku zklamání. Není tak pružný jak by se od něj čekalo. Dieselovým motorem u mazdy nemáš už v dnešní době taky co pokazit. Je tichý a reaguje slušně. Další, co mluví pro mazdu, je fakt, že se japonské vozy u nás tolik nekradou. K přehledu ti poslouží jakákoli statistika odcizení vozů v ČR.
Závěr je asi takový, že pokud chceš závodit, silnější BMW 3 ti doporučí asi každý, ale na našich silnicích je se závoděním stejně konec. Takže pokud chceš být běžný uživatel, rozhodl bych se pro mazdu, jak už jsem několikrát učinil. A uplně na závěr, ať už se rozhodneš jakkoli, přeji ti hlavně hodně šťastně ujetých kilometrů.
reagovat