0
zpět
 

diskuze k tématu: Hyundai chce porazit Škodovku, nová i30 útočí na pozice Octavie

kategorie zařazení tématu: korejská vozidla
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Pátek 27.01.2012 11:28, RE: předsudky
Pavlik napsal:
Je pravda, že škodovka snížila ceny - to ale udělali všichni prodejci aut. Když se podívám na výbavu jakékoli octavie "za slušné prachy" a na výbavu i30 - je celkem jasno. Prodávat auto v nižší střední třídě v holobytu za stejnou cenu jako dobře vybavenou konkurenci s mnohem lepšími zárukami a "bonusovými" podmínkami je umění - škodovce se dá jen gratulovat k jejich marketingovému a reklamnímu oddělení, protože to jsou opravdu machři.
No právě, že mě už ten rozdíl ceny/výbavy Oktávky (ne Tour) a i30 (kvůli kufru i30 CW) nepřijde tak velký: Co v autě potřebuju: klimu, centrál dálkový, el. okna (aspoň přední), pár vaků a ABS...

Motory 1.2 TSI vs. 1.4 jsou vákonově podobné, ten v Hyundai je jednodušší ale zase nebídne výkon jen ve vysokých otáčkách. 1.2 TSI jak jsme se dozvěděli trpí problémy, ale pro běžnou jízdu bude příjemnější.

Obě auta se dají sehnat bez vyjednávání za + - 300 000.

Můžu porovnat i 1.4 TSI, které se teď s požadovanou výbavou dá sehnat pod 350 000 (ne skladovka).

Nechci vyzdvihovat ani jedno auto, páč bych si ani jedno z nich dobrovolně nekoupil, ale jen jsem chtěl upozornit, že doba se mění a škodovka musela zareagovat na konkurenci, a myslím, že se jí to daří.

Hyundai nabízí delší záruku, u škody je za ni třeba připlatit (což nechápu).

PS. oktávka si bude držet líp cenu a taky se snadněji prodá
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 01.02.2012 11:02, Hjundai do Koreje
Já to vymyslel, když voni sem leta tahali z Koreje svoje suprový auta, kterýma si zde vydobili takové renomé, že ani 45tis na reklamu v přepočtu na jeden prodáný vůz ty prodeje nezvedne tak mám jiné řešení, vozit ty Hjundaje nyní na oplátku z Čech do Koreje.
reagovat
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Středa 01.02.2012 23:07, RE: zákazníci
free78 napsal:
Nedávno když vyšly první snímky nové i30-ky jsem zaslechl od kolegy názor, že jako no dobrý no, a vevnitř vypadá dokonce dost dobře, ALE nemůžeš přece přijet za zákazníkem "fhjůndaji". (jen pro info nyní jezdíme k zákazníkům v Octavii II FL 1.2TSi ....)
Jak to vnímáte vy? Vás by to jako urazilo, kdyby za váma zákazník/klient/dodavatel přijel v Hyundai?
To je zajímavé, že třeba v USA se nad tím nikdo nepozastavuje. Taková Kia Optima-Hyundai Sonata jsou tady vyložené bestsellery. A nejen ty, i menší modely. Kam ještě Hyundai/Kia příliš nepronikli, jsou kategorie SUV a trucků, to se víc prodávají americké a japonské vozy. Akorát u nás pořád budeme řešit nějaké připrděné Octavie. No flame, proti Octaviím nic nemám, prostě normální auto, ale proč je to taková modla? Koncernu Hyundai/Kia v poslední době fandím, protože mám pocit, že si na nic nehrají. Prodávají průměrná auta za pěkné ceny, nedělají ze svého zboží něco, co není.
reagovat
1 2




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.