0
zpět
 

diskuze k tématu: F1 2017 GP Austrálie - Vettel vrací Ferrari na 1. místo

kategorie zařazení tématu:
Citroenak
počet příspěvků718
datum registrace13.04.2012
Středa 29.03.2017 22:15, F1
Kedysi som tieto preteky sledoval. Nevravim, ze to bol vrchol zabavy, ale nuda to nebola. Potom to u nas presunuli na kablovku, a prestal som to sledovat. Minuly rok som si ale pozrel jedny preteky, a musim povedat, ze som bol velmi sklamany. Namiesto poriadnych pretekov kazdy setril gumy a palivo, a este aj ukazovali graf, ktory monopost kolko zozral :) Clovek by povedal, ze ide o rychlost a adrenalin. Toto skor bola jazda v kolone na spotrebu. Chybal uz iba autopilot, co sa bude drzat auta pred sebou. Odvtedy som necitil potrebu sa na to pozerat. Ocakavam do buducnosti, ze bude pokracovat downsizing niekde okolo 0.9 tri turbo s nizkou spotrebou, a najviac bodov ziska ten, kto da kolo za najnizsiu spotrebu. Hnus.
reagovat
driver111
počet příspěvků528
datum registrace13.03.2013
Čtvrtek 30.03.2017 09:34, F1
Ona je F1 už pro cvičené opice a nechápu, jak to někdo může považovat za vrchol neboli královnu motorsportu. jízda v konzistentních podmínkách pořád dokola není ničím co by se nedalo naučit. Šlo to vidět třeba na Schumacherovi, když jezdil okruhy které znal, byl vynikající a když jel na nějaký nový, tak mu trvalo dlouho než se mu tam začalo dařit a o tom to je - naučit se přesně kdy brzdi, přidat atd. podle mě královnou motorsportu je Rally, kdy se jezdci musí přizpůsobit všem možným podmínkám - sněhu dešti, blátu, suché šotolině mokré šotolině, asfaltu atd. A ještě sviští přes 200 v lese mezi stromama, kde jediná chyba může mít fatální následky. A když Loeb zkoušel f1, tak se docela po pár testech přibližoval těm nejlepším, to samé Colin Mcrae. Opačně to nikdy nefungovalo - viz Kimmi Raikinnen, který to v rally zkusil a pohořel - neustálá porucha karoserie . Nicméně rally už taky není o tom co bývala třeba v 80 letech, teď se jede 20 rz a nazdar, tenkrát se jezdilo mnohonásbně víc, ale to je prostě dobou.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Pátek 31.03.2017 08:47, F1
F1 může v některých závodech vypadat nudně, to se nedá popřít, takže částečně je tu z moji strany souhlas. Ve svém okolí jsem slyšel i hlášku (ne od manželky )
citace:
Co na tom vidíš? Tady máš sekačku a můžeš jezdit dokola po zahradě.
Když jsem začal formuli sledovat, tak to bylo hodně o předjížděcích manévrech a adrenalinu. V posledním desetiletí vzniklo v pravidlech několik nesmyslů, které F1 omezují jak ve vývoji tak divácky. Věřím, že s novým vedením se atraktivnost změní k lepšímu. F1 vnímám komplexně jako závod, technologie, piloti, tým a to co může F1 přinést do automobilového průmyslu, nebo jiného odvětví. http://f1sport.auto.cz/clanek/zastavky-v-boxech-zachranuji-zivoty-malym-detem
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.