0
zpět

diskuze k tématu: Auto pro rodinu do 70.000,-?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní
Zvirak
počet příspěvků459
datum registrace09.09.2012
Pátek 07.08.2015 21:02, 1.4
Giorigio, samozřejmě je to věc názoru každého. Je to myšleno tak, že už i u 1.6 je znát váha auta, 1.4 na tom bude ještě o něco hůř. Já to nemyslel tak, jak to asi vyznělo, že s těma menšíma motorama to nepojede. Na klidné ježdění to určitě stačí. Ta výkonová rezerva, alespoň minimální, je určitě příjemná i návyková, proto jsem to takto doporučil. Aby dotyčný pak neříkal něco o tom, jak někdo psal, že 1.4 skvělý motor pro kombi a ono se mu to bude zdát líné.
reagovat
nahlásit
Giorgio
počet příspěvků814
datum registrace09.05.2007
Sobota 08.08.2015 07:34, RE: 1.4
Zvirak napsal:
Giorigio, samozřejmě je to věc názoru každého. Je to myšleno tak, že už i u 1.6 je znát váha auta, 1.4 na tom bude ještě o něco hůř. Já to nemyslel tak, jak to asi vyznělo, že s těma menšíma motorama to nepojede. Na klidné ježdění to určitě stačí. Ta výkonová rezerva, alespoň minimální, je určitě příjemná i návyková, proto jsem to takto doporučil. Aby dotyčný pak neříkal něco o tom, jak někdo psal, že 1.4 skvělý motor pro kombi a ono se mu to bude zdát líné.

Všechno je relativní a hlavně subjektivní. Když jsem poprvé sedal do Mercedesu S500 (minulé generace), tak jsem čekal pod kapotou jaderný reaktor. A ejhle, jak jsem byl zvyklý na Lexus LS460, zjistil jsem, že esko vlastně "nejede". Nikoliv reálně, ale pocitově - ten japonec byl prostě dynamičtější. A stejné to bude s tím stilem - kdo to bude srovnávat optikou toho, že je zvyklý na silné auto, tak může ohrnovat nad 1.4 nos. Ale reálně vzato to ten malý motor "dává", jede opravdu dobře (nad očekávání) a moc nežere. Je ale nutné, aby si to zájemce zhodnotil před koupí sám.
reagovat
nahlásit
Pepe
počet příspěvků1136
datum registrace09.05.2007
Sobota 08.08.2015 08:05, RE: kufr
Zvirak napsal:
Pokud by si vybral Stilo v benzinu, tak kombi jedině 1,8 16V, ta jede dobře. 1.6 nebo 1.4 jsou vzhledem k váze auta slabé.Nebo pak naftu JTD, kterékoli JTD je pro Stilo vhodné, pokud by byla možnost, tak 1.9 JTD 110kWPokud jde o kufr, tak ještě mondeo, ale to je cenově jinde

Ta 110 kW varianta se bude shánět blbě, na mobile.de je 1, slovy jeden kus (po filtru "úplná servisní historie"), navíc z Itálie. 88kW bohatě stačí, jen se mi nelíbilo odhlučnění.
reagovat
nahlásit
driver111
počet příspěvků528
datum registrace13.03.2013
Sobota 08.08.2015 10:14, RE: kufr
Pepe napsal:
Zvirak napsal:
Pokud by si vybral Stilo v benzinu, tak kombi jedině 1,8 16V, ta jede dobře. 1.6 nebo 1.4 jsou vzhledem k váze auta slabé.Nebo pak naftu JTD, kterékoli JTD je pro Stilo vhodné, pokud by byla možnost, tak 1.9 JTD 110kWPokud jde o kufr, tak ještě mondeo, ale to je cenově jinde
Ta 110 kW varianta se bude shánět blbě, na mobile.de je 1, slovy jeden kus (po filtru "úplná servisní historie"), navíc z Itálie. 88kW bohatě stačí, jen se mi nelíbilo odhlučnění.

Já mám 85 kw a stačí to, bral jsem to hlavně kvůli tomu, že 85 a 88kW nemají DPF, ale ty 103 a 110 je už mají mít, tak jsem se chtěl vyhnout problémům a je to v pohodě.
reagovat
nahlásit
stréc od piva
počet příspěvků652
datum registrace23.11.2007
Sobota 08.08.2015 11:24, RE: kufr
driver111 napsal:
Pepe napsal:
Zvirak napsal:
Já mám 85 kw a stačí to, bral jsem to hlavně kvůli tomu, že 85 a 88kW nemají DPF, ale ty 103 a 110 je už mají mít, tak jsem se chtěl vyhnout problémům a je to v pohodě.

a proč tu naftu? opravdu se to u těchto cca min.8 let starých kousků dokáže vyplatit?
Stilo s lehkou nohou ta 1.4 66kw jezdí kolem cca 6litru..
za kolik ta nafta
reagovat
nahlásit
driver111
počet příspěvků528
datum registrace13.03.2013
Sobota 08.08.2015 11:55, nafta
Diesla jsem potřeboval z určitých důvodů, jinak bych samozřejmě bral benzín. Na druhou stranu s ním za tu dobu není žádný problém a auto jen lítá a spotřeba s mým svižnějším ježděním je do 5,5 litru dlouhodobě. K té spotřebě ještě, myslím si, že pokud bych tak jezdil s benzínem, tak jezdím tak minimálně za 8. Ono to stilo v podstatě v té době, kdy jsem to kupoval měla být nouzovka na cca rok, ale nějak přirostlo k srdci a navíc do něj nemusím sypat peníze a jen jezdím, takže i to se na tom podepsalo, že zůstalo doma. A auto je 6-7 dní v týdnu v provozu., takže se nefláká někde u domu
reagovat
nahlásit
ewing1
počet příspěvků46
datum registrace29.05.2009
Úterý 11.08.2015 13:14, RE: VOLVO
PetrT napsal:
ewing1 napsal:
Jako rodinné auto rozhodně doporučuji VOLVO a nejlépe s benzinovým motorem.Do 70 tisíc by se už dala sehnat slušná 940-tka kombi s motorem 2,3 - tu bych doporučoval asi nejvíce. Ale pokud někdo upřednostňuje přední náhon, tak se dá sehnat i Volvo 850 nebo Volvo V70 - s motory 2,0 nebo 2,4 benzín (pětiválce). Jsou to spolehlivá a hlavně kvůli dětem bych jiné auto nechtěl... --- kvůli bezpečnosti.
Myslet si že 20 let staré Volvo bude nějak extra bezpečné je dost naivní.

Volvo 940 se dělalo do roku 1998 a Volvo V70 se snad dělá dodnes, takže se dá sehnat i daleko mladší Volvo za cenu kolem 70 tisíc. A co se týká bezpečnosti, tak rozhodně bude i staré Volvo bezpečnější než nějaký Fiat Stilo apod...

Tady je např. V70 za přijatelnou cenu: http://www.tipcars.com/volvo-v70/volvo-v70-21673479.html
reagovat
nahlásit
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Úterý 11.08.2015 13:30, RE: VOLVO
ewing1 napsal:
PetrT napsal:
ewing1 napsal:
Jako rodinné auto rozhodně doporučuji VOLVO a nejlépe s benzinovým motorem.Do 70 tisíc by se už dala sehnat slušná 940-tka kombi s motorem 2,3 - tu bych doporučoval asi nejvíce. Ale pokud někdo upřednostňuje přední náhon, tak se dá sehnat i Volvo 850 nebo Volvo V70 - s motory 2,0 nebo 2,4 benzín (pětiválce). Jsou to spolehlivá a hlavně kvůli dětem bych jiné auto nechtěl... --- kvůli bezpečnosti.
Volvo 940 se dělalo do roku 1998 a Volvo V70 se snad dělá dodnes, takže se dá sehnat i daleko mladší Volvo za cenu kolem 70 tisíc. A co se týká bezpečnosti, tak rozhodně bude i staré Volvo bezpečnější než nějaký Fiat Stilo apod... Tady je např. V70 za přijatelnou cenu: http://www.tipcars.com/volvo-v70/volvo-v70-21673479.html

O tom že Volvo konstrukčně z roku 1996 bude bezpečnější než Stilo bych vážně pochyboval. Pohodlnější asi ano, spolehlivější to už bych se hádal a bezpečnější zcela jistě ne.
Stačí se podívat na test kdy proti sobě poslali právě takové staré Volvo a Modus. Hádej kdo vyhrál. Myslím že to najdeš na ytb.
reagovat
nahlásit
stréc od piva
počet příspěvků652
datum registrace23.11.2007
Úterý 11.08.2015 17:54, RE: VOLVO
PetrT napsal:
ewing1 napsal:
PetrT napsal:
ewing1 napsal:
Volvo 940 se dělalo do roku 1998 a Volvo V70 se snad dělá dodnes, takže se dá sehnat i daleko mladší Volvo za cenu kolem 70 tisíc. A co se týká bezpečnosti, tak rozhodně bude i staré Volvo bezpečnější než nějaký Fiat Stilo apod... Tady je např. V70 za přijatelnou cenu: http://www.tipcars.com/volvo-v70/volvo-v70-21673479.html
O tom že Volvo konstrukčně z roku 1996 bude bezpečnější než Stilo bych vážně pochyboval. Pohodlnější asi ano, spolehlivější to už bych se hádal a bezpečnější zcela jistě ne. Stačí se podívat na test kdy proti sobě poslali právě takové staré Volvo a Modus. Hádej kdo vyhrál. Myslím že to najdeš na ytb.

materiály,které se používaly v 90.letech a které se používá v současné době (a to i začátekm století) je propastný rozdíl.Ať už ohledně vysokopevnostní oceli,tak i cílení aut na aktivní bezpečnost
reagovat
nahlásit
1 2

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.