Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Každý kus je originál: Mini v edici Multitone má na střeše malířské plátno

Žena za volantem
Viola Procházková | 04.09.2022
dalších 23 fotek
foto: Mini
Sériové auto, které nebude mít na světě jediné identické dvojče? S novou limitkou vozů Mini si přesně takové můžete pořídit.
Nezaměnitelný styl a množství speciálních edicí jsou pro značku Mini trademarkem od počátku existence. Zejména střecha často měnila design a nabízela možnost individualizace, ať už pomocí odlišné barvy, či vzoru – vzpomeňme třeba různé verze britské vlajky nebo barevné pruhy v edici návrháře Paula Smitha. 

Unikátní technologie Multitone byla na lakování střechy poprvé použita u konceptu před třemi lety a z produkčních vozů s ní jako první vyjel elektrický Mini Cooper SE. Letošní limitovaná edice se týká modelů Mini ve třídveřové i pětidveřové podobě a Mini Clubman. Čím je střecha výjimečná? Speciální „wet on wet“ technologie lakování spočívá v nanášení tří barevných odstínů hned za sebou, přičemž vzhledem k  okolním podmínkám není možné zajistit zcela totožné výsledky prolínání barev. Díky tomu je každá střecha neopakovatelným originálem. V přední části střechy zahajuje duhu zářivě bílá barva Aspen White, které se vlévá do pruhu šedé Melting Silver II a trojici uzavírá temná Jet Black.

Novinkou letošního roku jsou proužky abstraktní duhy, které vytvářejí na střeše elegantní vzor. Právě duha, symbolizující pozitivní přístup a rozmanitost komunity Mini, prozrazuje speciální edici i na četných detailech na karoserii i v interiéru – například na prazích, volantu, palubní desce a decentní plaketce na B-sloupku. K autu Multitone Edition dostanete také originální 3D tištěný klíč.

Klasické třídveřové a pětidveřové Mini bude v limitované edici k dispozici v modravě zeleném laku Sage Green, větší Clubman zase v hřejivě červené barvě Indian Summer Red. Kromě bohaté výbavy dostanete ještě stylová osmnáctipalcová kola Pulse Spoke 2-Tone nebo Multiray Spoke. Limitka bude brzy dostupná i v České republice a dealeři přijímají objednávky už teď. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů