Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový model Smartu nebude již žádný "prcek". Jeho jméno zní #1

Naše téma
Radek Pecák | 14.02.2022
Smart #1 | foto: Smart
Automobilka Smart, ve které má kromě Mercedesu poloviční podíl také čínský koncern Geely, oznámila jméno své chystané novinky.
Hashtag a číslovka 1 se objeví v názvu nového automobilu, který značka Smart chystá na konec tohoto roku. Půjde o největší Smart, jaký kdy spatřil světlo světa. Poslední informace hovoří o tom, že vůz si zhruba ponechá rozměry konceptu, který byl k vidění vloni v září na autosalonu v Mnichově.

Zatím maskovaný prototyp si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

To tedy znamená, že na délku bude měřit přibližně 4,3 metru. Půjde tedy o zhruba stejně velký vůz jako je Mini Countryman (o jeho zákazníky se bude ucházet) a navíc dostane i velmi podobný boční profil.

O technických parametrech je zatím ticho po pěšině. Ví se ale, že půjde o čistý elektromobil, což je nabíledni také kvůli tomu, že značka Smart se k elektromobilitě přihlásila již před několika lety, který využije platformu vyvinutou experty Geely. Má osmisetvoltovou elektrickou architekturu a umožňuje využití až tří elektromotorů.

V tiskové zprávě se tvrdí, že koeficient součinitele aerodynamického odporu je jen 0,29. Toho konstruktéři dosáhli také díky použití aktivních klapek v přídi i zapuštěných klik.

Hashtag a následující číslo hodlá Smart využít při označování svých dalších modelů. Druhým v řadě by měl být větší crossover.

Modely značky Smart se budou v příštích letech nabízet výhradně v Evropě a v Číně.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů