Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Zapomeňte na kupé SUV! Do módy se nyní dostane pick-up kupé

Naše téma
Jan Markovič | 10.02.2019
Kryt na korbu ve stylu Fordu Mustang | foto: MVS
Díky promyšlenému krytu korby si může stylové kupé po vzoru Fordu Mustang nechat vyrobit každý nadšený "pickupista".
Když BMW X6 před lety začalo novou kategorii SUV-kupé, spustilo lavinu kritiky za podivný vzhled a nesmyslnou nepraktičnost. Jenže byl to prodejní hit. Teď se zdá, že by se tvary kupé mohly přenést i do kategorie, kde by to rozhodně nikdo nečekal. Představujeme vám pick-up kupé.

Dobrou zprávou je, že kvůli ní není potřeba kupovat nový model vozu. Stačí si napsat do USA firmě Michigan Vehicle Solutions (MVS), která pro pick-upy vyrábí kryt korby inspirovaný Fordem Mustang z osmdesátých let. Samozřejmě jeho zádí, na které jsou ony typické lamely.

Jde hlavně o styl, to nemohou u MVS popřít. I když firma sama vyzdvihuje i další kvality. Díky aerodynamičtějšímu tvaru by se podle ní dokonce měla snížit spotřeba vozu. Víko krytu se vyklápí stejně jako u auta typu liftback, má plynové vzpěry, takže pohodlně drží ve zdvižené poloze. Diody zajišťují osvětlení nákladového prostoru a nainstalované je i horní brzdové světlo pro lepší bezpečnost.

Základní cena krytu korby je 3995 dolarů, tedy asi 91 tisíc korun. Dokoupit se dají ještě další detaily, jako například ventilační otvory do bočního prosklení, malý spoiler na záď nebo dokonce audio aparatura pro ty, kterým je blízký styl amerických vesničanů přezdívaných "rednecks".

Bohužel, je tu jedno omezení. Kryt je zatím dostupný pouze pro majitele Fordu F-150, ale ve dvou délkách. Firma později nabídne své řešení i pro další modely. Tak se možná dostane i na menší pick-upy oficiálně dovážené do Evropy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů