Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Na prodej je šestikolový Mercedes pro chudé. Jezdí na LPG a stojí jako Superb

Naše téma
Jan Markovič | 21.01.2019
dalších 8 fotek
Mercedes-Benz ML 6x4 | foto: eBay
Pokud je pro vás Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 za mnoho milionů korun nedostupným zbožím, nezoufejte. Na eBay se vždycky něco najde.
Je to už téměř šest let, co Mercedes poprvé odhalil svůj šílený šestikolový off-road. G63 AMG 6x6 bylo svým provedením i cenou určeno hlavně pro movité klienty z arabských zemí nebo Ruska. Zároveň se mu podařilo ale spustit vlnu až absurdního zájmu o šestikolová auta. A ta nikdy nebývají levnou záležitostí.

Teď se ale objevil v nabídce aukčního portálu eBay jeden zajímavý kousek. Jde o Mercedes-Benz ML AMG 6x6, který majitel prodává v přepočtu za 578 tisíc korun. Auto má řízení na pravé straně a nachází se v Nottinghamu ve Velké Británii. Za stařičké ML první generace to není rozhodně málo peněz, ale tento vůz je na první pohled výjimečný.

Za pozornost stojí fakt, že i když je tento vůz v inzerátu označen jako 6x6, ve skutečnosti jde o provedení 6x4. Třetí náprava totiž není hnaná a tak se zdá, že ke konverzi vozu došlou tou nejjednodušší cestou. Ten, kdo jej stavěl, sehnal jen záď a vyrobil z auta pick-up.

Zavádějící je i označení AMG. Ve skutečnosti jde totiž o variantu ML 320, což značí benzinový vidlicový šestiválec o objemu 3,2 litru. AMG jsou ale některé doplňky a pak také kola obutá do terénních pneumatik. Při dnešních cenách pak už jen potěší fakt, že auto jezdí také na LPG. Jen se nám zdá, že se žlutou nálepkou na zadním okně už nebude tento stroj působit tak frajersky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů