Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kříženec pick-upu a letadla může vzniknout asi jen v Americe. Teď je na prodej

Naše téma
Jiří Švamberk | 14.11.2018
foto: archiv
V Americe někdo zkombinoval GMC Sierra 2500 HD a Cessnu 421B. Planecar může legálně na silnice a teď je na prodej. Zdá se, že dokonce za docela dobré peníze.
V Americe můžete jezdit vším. Stačí, aby to svítilo, brzdilo, netekly z toho nikde provozní kapaliny, a to je asi tak vše. Proto se tamější konstruktéři nebojí žádných projektů, jako například obřího nákupního košíku s motorem V8 nebo proudového letadla na čtyřech kolech a dvěma motory V8.

Nyní se na amerických internetových stránkách objevil další zajímavý projekt, a to pick-up, jehož vetší část tvoří malé osobní letadlo Cessna 421B. A je dokonce na prodej!

Tenhle zajímavý mix automobilového a leteckého průmyslu se jmenuje Planecar a pod jeho přední kapotou pracuje 6litrový V8, jehož výkon na zadní kola posílá automatická převodovka. Planecar je vybaven všemi nutnostmi komfortní jízdy, jako například klimatizací a tempomatem. Dovnitř se pak usadí až 6 cestujících. Do nebeských výšin se ale nepodívají, dopravní prostředek je určen pouze pro pozemní přepravu.

Kříženec letadla a pick-upu je aktuálně nabízen na ebay s cenovkou nějakých 8600 amerických dolarů a do konce dražby zbývají už jen necelé dva dny. Podle 14 příhozů se však o Planecar nikdo moc nepere. Jestli o něj máte zájem, ještě máte čas. Ale nezapomeňte na transport a pak taky na jednu drobnost. U nás ho nepřihasíte. Ale v nějaké sbírce by se vyjímal dobře.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů