Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Moderní Z3 Coupe vypadá skvěle, BMW ho ale nepostaví. Dokonce za ním ani nestojí

Naše téma
Dominik Valášek | 19.06.2017
dalších 7 fotek
Moderní interpretace BMW Z3 M Coupe. | foto: Esa Mustonen
BMW Z3 Coupe, kterému se pro ikonický tvar dostalo přezdívky „klaunská bota", zmizelo z trhu krátce po roce 2000 a od té doby mnichovská automobilka již nic podobného nevyrobila. Moderní interpretace od nadšence z Finska však vrací dnes již klasickému BMW život alespoň ve virtuálním světě.
Z3 Coupe, potažmo výkonná sportovní verze Z3 M Coupe, dostala za svůj design dokonce spoustu cen. Ocenily jí magazíny Automobile Magazine a Car and Driver, a do svého seznamu ikon jí zařadil i Richard Hammond.

Za jejím moderním ztvárněním stojí finský umělec Esa Mustonen, jehož virtuální Z3 M Coupe kombinuje klasický tvar klaunské boty s aktuálními designovými prvky na současných BMW. Uzoučké přední LED světlomety navazují na zaslepené ledvinky, které BMW používá u elektromobilů. Dá se tedy namítat, že dvojice velkých výfukových koncovek potom asi nemá moc význam, nicméně jedná se o vizualizaci, takže jí neberme zase tak vážně.

Nechybí dlouhá kapota, gigantická kola známá z různých konceptů, a linie bočních oken je vytažená chromovanou linkou. Strmá záď je potom lemována opět LED světly, již zmíněnými výfuky a také výrazným aerodynamickým difuzorem.

Smutné je, že koncept je v danou chvíli pouhou vizualizací a u ní také zůstane. I když kdo ví, třeba BMW jednoho dne vrátí svojí „klaunskou botu" opět na silnici v podobě nového modelu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů