Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Z McLarenu 570S nezůstalo po nárazu do domu skoro nic

Naše téma
Dominik Valášek | 04.07.2017
McLaren 570S skončil po nárazu do domu jako hromada šrotu. | foto: Trowbridge fire station
Je naprosto obdivuhodné, že dvoučlenná posádka britského supersportu vyvázla ze strašlivě vypadající nehody prakticky nezraněná. Při pohledu na ohořelou hromadu šrotu se však člověk musí ptát, jak se to "povedlo".
Čtyřiatřicetiletý Lee McClurg vlastnil McLaren 570S pouhých pár týdnů, když se spolu se spolujezdcem vydal na Festival rychlosti v Goodwoodu. Jejich ranní cesta však skončila pouhých pár kilometrů od domova.

McClurg uvedl, že mu na rovném úseku silnice vběhlo pod kola zvíře. Při snaze o výhybný manévr vzal Lee za volant více, než bylo třeba, a McLaren vycestoval ze silnice, kde přerazil telegrafní sloup a narazil do cihlového domu, pod jehož sesunutou zdí zůstal zaklíněn. Už ve chvíli, kdy se auto zastavilo, začalo hořet a posádku z auta údajně vytáhli kolemjdoucí, kteří rozbili okna.

Jakou rychlostí jel McLaren v okamžik nehody, to se bohužel neví. Řidič uvedl, že nepřekračoval povolených 60 mil za hodinu (96 km/h), jestli ovšem mluví pravdu, to ukáže teprve šetření.

Jisté je každopádně to, že sytě oranžový supersport od McLarenu dojezdil nadobro. Svůj boj s cihlovým domem totiž zcela očividně prohrál a dokonce i zmiňované stavení bude vyžadovat poměrně rozsáhlé opravy. Majitel domu, který ležel v době nehody ještě v posteli, popsal náraz jako obrovskou ránu, která otřásla celým objektem.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů