Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kolik stojí provoz Bugatti Veyron? Z nákladů si sednete na zadek

Naše téma
Dominik Valášek | 03.07.2017
dalších 8 fotek
Bugatti Veyron. | foto: Youtube / TheSUPERCARDRIVER
Mladík Carl Hartley sice nedostatkem peněz rozhodně netrpí, nicméně když vypráví o nákladech na provoz svého Bugatti Veyron, stejně vypadá trochu zaskočeně. Hartley si vůz zakoupil ve Vídni a nechá nás nahlédnout do úskalí vlastnictví úžasného hypersportu o výkonu 1001 koní (736 kW).
Pochopitelně, že každý majitel exkluzivního auta musí být připraven na vysoké servisní náklady, nicméně náklady spojené s Veyronem jsou tak trochu z jiné dimenze. Carl koupil auto od prvního majitele s tím, že bude třeba vyměnit pneumatiky.

Gumy skoro za milion
Na ty aktuální pneumatiky bylo najeto jen 4000 kilometrů. Vzorek jako nový a pravděpodobně nikoho by nenapadlo, že se musí gumy vyměnit, přesto je to ale nutnost. Speciální pneumatiky pro Veyron o šíři 365 mm dodává Michelin a ještě než je majitele Veyronů sjedou, zpravidla vyprší jejich životnost, omezená na pět let. Holt při možných rychlostech nad 400 km/h chcete mít pneumatiky v bezvadném stavu a s těmi vlastnostmi, které mají mít.

Sada pneumatik vyšla Carla na 32 tisíc britských liber, což je v přepočtu 954 tisíc korun. To zabolí.

Další nemalou částkou je pojištění. Samozřejmě, že nelze srovnávat pojištění v Česku a v Británii, nicméně ani u nás nebude komplexní pojištění Veyronu nijak levnou záležitostí. Carl si přesnou částku nechal pro sebe, nicméně i jeho mladý věk může za to, že roční pojistka dělá cenu pěkného nového auta.

A co dál?
Co už ve videu nezaznělo, to je cena mnoha dalších servisů. Tak například, pokud se pneumatiky mění počtvrté, dávají se rovnou i nová kola, protože pneumatiky jsou na ráfek přilepeny. Zde se bavíme o částce přesahující 2,5 milionu korun.

Úplně běžná výměna oleje? Při ní je motor Veyronu prakticky celý rozebrán, dopodrobna zkontrolován a servis si za tento úkon, který by se měl dělat každý rok, naúčtuje 460 tisíc korun.

Takže jaký závěr plyne z nákladů spojených s Veyronem? Pokud si chcete koupit Veyrona a musíte se ptát na pořizovací cenu, potom na něj nemáte. Jen vlastnictví takového auta totiž stojí tolik peněz, že vám samotná cena musí být vlastně naprosto lhostejná.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů