Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tenhle zvláštní elektromobil prý zrychlí na 200 km/h za 5 sekund

Naše téma
Daniel Fuglevič | 10.04.2018
dalších 8 fotek
Prototyp XING Mobility Miss R . | foto: youtube.com
O supervýkonném a rychlém elektromobilu mladé tchajwanské značky XING Mobility jsme psali už minulý rok, kdy byly k dispozici ilustrace a firma se chlubila mimořádně sebevědomými plány. Tentokrát už ale automobilka zveřejnila záběry z testování.
Nová společnost, která sídlí v Tchaj-peji, hlavním městě Čínské republiky (tedy na ostrově Tchaj-wan), ani tentokrát nešetří superlativy a jejich světem rally inspirovaný supersport jménem Miss R prý bude díky čtyřem nezávislým elektromotorům produkovat celkem 1341 koní (986 kW).

Hodnotu točivého momentu značka neuvádí, nicméně síla má putovat na všechna kola a bude chytře rozdělována systémem vektorování točivého momentu.

Schopnosti tchajwanského supersportu tak mají být srovnatelné s chystanou Teslou Roadster. Zrychlení z nuly na 100 km/h podle všeho zvládne za 1,8 vteřiny, tedy o setinu rychleji než Tesla – i když u ní se počítá s ještě lepšími hodnotami díky speciálnímu výkonnostnímu balíčku. Z nuly na 200 km/h pak má Miss R zrychlit jen za pouhých 5,1 vteřiny a nakonec dosáhnout rychlosti 270 km/h. Což na Teslu s plánovanou rychlostí přes 400 km/h nestačí.

Zde by ovšem výtvor XING Mobility mohl nabídnout jinou výhodu vůči Tesle, a to je schopnost jízdy i v terénu, jelikož podle tvůrců bude Miss R supersportem na silnice i nezpevněný povrch.

O dojezdu na jedno nabití informace nemáme, pouze víme, že vůz bude používat soustavu baterií o kapacitě 1 megawatt. Konstrukce by přitom měla nabídnout možnost rychlé výměny celé soustavy jen během pěti minut.

Bohužel, v rámci záběrů z testování prototypu, firma žádné další podrobnosti nezveřejnila a na vozu stále pracuje. Předvedení prohlašovaných schopnostní se tak na videích nedočkáte, přičemž ani designem zatím Miss R příliš neoslní.

Začátek produkce je naplánován na začátek roku 2019. Půjde navíc o čistě limitovanou sérii pouhých 20 kusů se základní cenovkou v přepočtu kolem 22 milionů korun. Ambiciózní, to bezpochyby...

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů