Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VW Passat kombi jako pětiletá ojetina: jaká je nabídka těchto oblíbených aut?

Naše téma
Martin Pleva | 05.06.2024
dalších 12 fotek
Volkswagen Passat 2.0 TDI | foto: se svolením V.I.P. Dynamic cars
Když chtějí zájemci o ojetý vůz pořádný kombík, tak se pohlížejí především po Škodě Superb nebo Volkswagenu Passat. Tyto auta patří ve své třídě k nejžádanějším u nás, což potvrdily i nové statistiky nejhledanějších aut na webu TipCars.com. Druhý zmiňovaný – VW Passat – je v bazarech zastoupen velkým výběrem modelů různého stáří a výbavy. My jsme se v jubilejním padesátém díle seriálu Tipů na ojetiny podívali na nabídku Passatů s ročníkem výroby 2019.
Volkswagen Passat je po Golfu dlouhodobě nejhledanějším modelem značky Volkswagen v inzerci ojetin. Spojení s oblíbenou karoserií kombi ho ale katapultuje mezi nejhledanější modely aut mezi českými řidiči vůbec.

„Aktuálně na TipCars.com naleznete kolem osmi set inzerátů na Volkswagen Passat kombi, s rokem výroby 2019 je to pak bezmála osmdesát inzerátů, které cenově startují na 275 000 Kč a končí na téměř 700 000 Kč,“ říká Marek Knieža, ředitel inzertního auto-moto webu TipCars.com.

Češi podle něj mají přirozený cit pro výhodný poměr ceny a nabízené hodnoty, proto není divu, že milují kombíky a že Volkswagen Passat patří do popředí jejich zájmu.

„Varianty kombi tvoří dlouhodobě téměř třetinu nabídky ojetin. Také je to ale kategorie, kde je nejrychlejší rotace inzerce,“ dodal ještě Knieža, jehož TipCars.com v těchto dnech zveřejnil analýzu nabídky ojetých aut s karoserií kombi.

V dalším díle seriálu jsme pro vás vytipovali čtyři Volkswageny Passat s rokem výroby v roce 2019. Více se o nich dozvíte níže, prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.
Volkswagen Passat 2,0 TDI
Volkswagen Passat 2,0 TDI, zdroj: se svolením Auto Faltys


Náš první tip je na vůz Volkswagen Passat 2,0 TDI Variant, který se prodává za 699 990 Kč. V provozu je od prosince 2019 a najeto má 117 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 1968 ccm s výkonem 140 kW (190 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, pohon 4x4, 6 airbagů, adaptivní tempomat, dvouzónovou klimatizaci, parkovací kameru, satelitní navigaci, LED adaptivní světlomety, sportovní vyhřívaná sedadla s potahy z kůže, řazení pádly pod volantem, hlídání jízdního pruhu, automatické zabrzdění v kopci, elektrické víko zavazadlového prostoru, tónovaná skla, samostmívací zrcátka či digitální přístrojový štít.

Volkswagen Passat 2,0 TSI
Volkswagen Passat 2,0 TSI, zdroj: se svolením Auta z operáku


Náš druhý tip je na vůz Volkswagen Passat 2,0 TSI, který se prodává za 669 900 Kč (možnost odpočtu DPH). V provozu je od dubna 2019 a najeto má 59 tisíc kilometrů. Auto má benzinový motor o objemu 1984 ccm s výkonem 200 kW (271 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, pohon 4x4, adaptivní tempomat, osm airbagů, hlídání jízdního pruhu, parkovací kameru, satelitní navigaci, třízónovou klimatizaci, bezklíčové odemykání, elektricky seřiditelná vyhřívaná sedadla, LED adaptivní světlomety, dotykové ovládání palubního počítače, tónovaná skla či multifunkční volant.

Přečtěte si náš test nejnovějšího modelu Volkswagenu Passat:

Volkswagen Passat 2.0 TDI
Volkswagen Passat 2.0 TDI, zdroj: se svolením V.I.P. Dynamic cars


Náš třetí tip je na vůz Volkswagen Passat 2.0 TDI, který se prodává za 538 000 Kč (možnost odpočtu DPH). V provozu je od roku 2019 a najeto má 80 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 1968 ccm s výkonem 110 kW (149 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, adaptivní tempomat, osm airbagů, dvouzónovou klimatizaci, kožené čalounění, vyhřívaná sedadla, natáčecí světlomety, hlídání jízdního pruhu, přední i zadní parkovací senzory, multifunkční volant nebo také CD přehrávač.

Volkswagen Passat 2,0 BiTDI
Volkswagen Passat 2,0 BiTDI, zdroj: se svolením Ford Kačmáček


Náš čtvrtý tip je na vůz Volkswagen Passat 2,0 BiTDI, který se prodává za 489 900 Kč (možnost odpočtu DPH). V provozu je od června 2019 a najeto má 92 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 1968 ccm s výkonem 176 kW (239 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, adaptivní tempomat, pohon 4x4, sedm airbagů, asistent jízdy v jízdním pruhu a jízdy v koloně, přední i zadní parkovací senzory, třízónovou klimatizaci, tónovaná skla, vyhřívaná sedadla, kožené čalounění, multifunkční volant či řazení pádly pod volantem.

Kompletní nabídku těchto vozů najdete ZDE.
Na co si dát pozor při koupi ojetého auta? A jak ojeté auto rychle prodat?
• Na tyto a další zajímavé otázky odpovídal šéf inzertního auto-moto webu TipCars Marek Knieža. 
• Podívejte se ve videocastu Deník s nadhledem na jeho rady a doporučení.
Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?
• Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
• „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
• Inzertní auto-moto web TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
• Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.
TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů