Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo ukázalo svůj elektromobil za milion. Polestar 2 jde přímo proti Tesle

Naše téma
Jan Markovič | 28.02.2019
dalších 12 fotek
Elektromobil Polestar 2 | foto: Volvo
Auto se už příští měsíc vydá na túru po Evropě a dalších státech, kde se začne prodávat v roce 2020.
Volvo má svůj první sériový elektromobil. Nabízet ho bude ale pod značkou Polestar, která ještě do nedávna patřila vozům s nejvyšším výkonem. Trochu matoucí jen je, že auto nese název Polestar 2. Jednička byla totiž plug-in hybrid s omezenou produkcí 500 aut.

Polestar 2 pohání dva elektromotory, každý pro jednu nápravu. Jde tedy o paralelní čtyřkolku. Dohromady vůz dosahuje výkonu rovných 400 koní a točivého momentu 660 Nm. Z nuly na 100 km/h akceleruje za 5 sekund. Na palubě je 78 kWh baterie, což znamená, že by Polestar 2 měl urazit na jedno nabití vzdálenost přibližně 440 kilometrů.

Na designu vozu je patrné, že jde o derivát Volva. Naznačí to například světlomety s LED ve tvaru položeného Thorova kladiva, které debutovaly na aktuální generaci Volva XC90. Auto má ale vlastní znak. Ten se objevuje i na volantu v interiéru, který je zase Volvu velmi podobný. Zajímavostí je, že přehrávací systém tvoří Android Audio.

Ačkoliv se Polestar 2 začne prodávat až za rok, Volvo už zveřejnilo jeho cenu. Základní činí 39 900 eur, tedy asi 1 023 000 korun. Švédové ale nasadí svou klasickou strategii a nejdřív budou auto prodávat s vyšší výbavou ve startovací edici za 59 900 eur, což je v přepočtu 1 536 000 korun. Základní cena ale napoví, že Polestar 2 jde po krku Tesle Model 3, která je naceněná přibližně stejně a nabídne i podobné parametry.

Volvo nyní předvede Polestar 2 na autosalonu v Ženevě. Pak se vydá na túru po zemích, kde ho bude nabízet.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů