Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Cifršpióni Porsche si mnou ruce. Taycan je prakticky na rok dopředu vyprodaný

Naše téma
Jiří Švamberk | 31.12.2018
foto: Porsche
Nejvíce rezervací na ještě nenabízený model pochází od majitelů elektromobilů značky Tesla.
Porsche Taycan je jedním z nejočekávanějších automobilů nadcházejícího roku. To proto, že přestože půjde o čistý elektromobil, bude mít na přední kapotě znak Porsche.

Na nedávno skončeném autosalonu v LA měli zákazníci první možnost elektromobil Taycan rezervovat. Podle Kause Zellmera, prezidenta Porsche North America, byl zájem tak obrovský, že pokud všichni zájemci složí zálohu a auto skutečně objednají, bude Taycan na první rok vyprodán.

Dalším zajímavým poznatkem je to, že více než polovina zájemců nikdy předtím Porsche nevlastnila. Tak obrovské má Porsche jméno. Zájemci běžně řídí evropské prémiové vozy, jako Audi, BMW nebo Mercedes, ale nejvíce z nich vlastní Teslu. Její kvalita však nedosahuje takové úrovně, za jakou si Elon Musk nechává zaplatit.

To samozřejmě nutně neznamená, že by zákazníci Tesly houfně přecházeli k Porsche, ovšem už teď je jasné, kdo nabídne preciznější zpracování. Nehledě na fakt, že Taycan má být prvním sportovním elektromobilem v duchu tradic Porsche.

Sourozenec v podobě Audi e-tron GT nabídne také luxus a vysoce kvalitní zpracování, ovšem pokud jsou karty rozdány podobně, jako u konvenčních automobilů, bude e-tron GT orientován více komfortně.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů