Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tesla už příští rok rozšíří síť nabíječek po celé Evropě, slibuje Musk

Naše téma
Jan Markovič | 29.12.2018
dalších 8 fotek
Tesla Supercharger při otevření u Humpolce | foto: E-ON
Pokryjeme 100 procent Evropy, stojí v jednom z posledních příspěvků na Twitteru výstředního majitele automobilky Tesla Elona Muska. V Česku už jsou takové stanice tři.
Tesla se chystá k dalšímu velkému rozšíření sítě svých nabíjecích stanic známých jako Supercharger. Chce ji rozšířit kompletně po celé Evropě. Na sociální síti Twitter to potvrdil Elon Musk v jedné ze svých posledních odpovědí na dotazy fanoušků.

„Ano. Superchargery příští rok pokryjí Evropu na 100 %. Od Irska po Kyjev, od Norska po Turecko,“ slíbil excentrický miliardář, aniž by jako obvykle upřesnil, kolik nabíjecích stanic bude firma instalovat, nebo jakou částku bude muset do vybudování kompletní sítě investovat.

Záměry ale odhaluje mapa nabíjecích stanic Tesly, kterou najdete na jejím oficiálním webu. Šedivé ikony nabíjecích míst naznačují, kde by se mělo stavět. Například v Polsku, kde jsou zatím jen čtyři nabíječky, přibudou další čtyři. První stanice se objeví v Litvě, Lotyšsku i Estonsku. V plánu je několik stanic v evropské části Ruska. Nabíječek by se měla dočkat i Bosna a Hercegovina, Ukrajina, Rumunsko, Srbsko, Bulharsko, Makedonie, Řecko a Turecko. Smůlu mají jen Bělorusko s Moldavskem. Mapa naznačuje, že k masivnímu rozšíření dojde také ve Francii, Itálii a Španělsku.

Bohužel, z mapy vyplývá, že si na další rozšíření budou muset počkat i čeští a slovenští řidiči a ti, kteří tudy projíždí. V Česku jsou nyní k dispozici tři stanice se Superchargery, tedy v Praze, u Humpolce a v Olomouci. Na Slovensku můžete nabíjet v Bratislavě a v Tehelně, která leží mezi Bánskou Bystricí a Zvolenem.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů