Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen nabízí titanový výfuk a lepší brzdy pro ostrý Golf R

Naše téma
Daniel Fuglevič | 04.08.2017
dalších 6 fotek
Volkswagen Golf R s paketem R Performance. | foto: Volkswagen
Německá automobilka si pro sportovní Golf R připravila nabídku doplňků, které jízdu v rychlém hatchbacku či kombíku ještě přiostří. Doplňky jsou součástí nabídky Performance dílů.
Nabídka Performance dílů je dostupná exkluzivně pro Golf R a jeho kombi verzi Variant. Standardní přeplňovaný čtyřválec o výkonu 310 koní (228 kW) společně s pohonem všech kol už tak zajišťuje dostatek výkonu a rychlosti, Volkswagen však chce zájemcům nabídnout ještě něco navíc.

Hlavní hvězdou je určitě titanová výfuková soustava vytvořená ve spolupráci se známou firmou Akrapovič. Kromě mnohem zvučnějšího projevu ale nové díly přinášejí i snížení hmotnosti o 7 kg.

Dále se v nabídce objevuje brzdová soustava R Performance. Je o 2 kg lehčí než sériový systém a hodí se prý pro využití na okruhu, jelikož se vyznačuje větší tepelnou odolností. Nové brzdiče lze rozpoznat podle stříbrného loga R na brzdových třmenech.

K paketu brzdové soustavy jsou navíc v ceně 19palcová kola z lehkých slitin se semi-slick pneumatikami o rozměru 235/35 R19, taktéž zatmavená zadní skla a dokonce odstraněný omezovač rychlosti na 250 km/h. Díky tomu se Golf R rozjede až na 270 km/h, respektive na 267 km/h u kombíku Variant.

Paket brzdové soustavy vyjde na 75 500 korun. Titanový výfukový systém Akrapovič s dvojitými koncovkami pak přijde na 93 400 korun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů