Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen prý plánuje Tiguan Coupe. SUV se splývavou zádí má přijet v roce 2019

Naše téma
Daniel Fuglevič | 02.05.2018
dalších 6 fotek
Koncept Volkswagen Cross Coupe GTE. | foto: Volkswagen
Volkswagen chce podle všeho zaujmout také zákazníky v segmentu méně praktických, ale zato stylovějších SUV. Na povrch se totiž dostaly zatím nepotvrzené informace, že německá značka chystá model Tiguan v karosářské variantě „kupé“.
Zprávy o Tiguanu Coupe pocházejí od francouzského magazínu AutomobileMagazine, který ovšem neuvádí zdroj svých informací. Zatím bychom je tedy raději považovali za pouhé spekulace, k nimž se navíc samotný Volkswagen ještě nevyjádřil.

V případě Tiguanu Coupe by se samozřejmě jednalo o normální pětidveřovou variantu, která by však nabídla méně prostorou vzadu díky stylové karoserii se splývající zádí. Varianta by tak rozšířila současnou řadu standardního Tiguanu a většího Tiguanu Allspace.

Design modelu by měl rovněž zahrnovat sportovnější prvky, přičemž v interiéru bychom se mohli dočkat luxusnější výbavy. Tvarem by se varianta možná lehce inspirovala starším konceptem Cross Coupé GTE z roku 2016 (viz galerie). Mluví se také o sportovněji naladěném podvozku včetně možného pohonu předních nebo všech kol.

V rámci motorizací by zřejmě zůstalo vše při starém a Coupe využívalo současnou nabídku agregátů učených pro model Tiguan. Od přeplňované benzinové čtrnáctistovky o výkonu 125 koní (95 kW) a dvoulitru se 180 koňmi (132 kW) až po dvakrát přeplňovaný dvoulitrový turbodiesel produkující 240 koní (176 kW).

AutomobileMagazine zmiňuje uvedení Tiguanu ve variantě Coupe už na příští rok. Na prozkoumávání nových teritorií by však mohlo být něco pravdy, jelikož německý výrobce dříve oznámil také výrobu odvážného crossoveru T-Roc ve formě kabrioletu. Ten přijede až v roce 2020.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů