Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VW už prodává i kryty na mobily. Jsou vyrobeny z plechů nabouraných aut. Proč?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 27.04.2018
další 3 fotky
Kryty Volkswagen Crashed Case pro iPhone 8. | foto: Volkswagen
Švédské zastoupení automobilky Volkswagen a marketingová firma NordDDB chtějí společně upozornit na nebezpečí používání telefonu při řízení. Nabízí tak speciální edici krytů pro iPhone 8, které byly vyrobeny z pomačkaných plechů nabouraných aut.
Spolupráce obou společností přichází jen krátce poté, co byl na začátku února ve Švédsku schválen zákon nařizující zákaz používání mobilních zařízení během řízení motorového vozidla. Tím se samozřejmě nemyslí pouze telefonování, ale třeba psaní zpráv či surfování na internetu.

Jen za únor 2018 přitom ve Švédsku došlo k 153 případům těžkých nehod, které byly zaviněny rozptýlenými řidiči, používajícími svůj telefon při řízení.

Limitovanou sérii 153 kusů krytů pro iPhone 8 tak nyní začal Volkswagen nabízet právě jako tiché připomenutí na tento nebezpečný nešvar. Kryty jsou ručně vyráběny z plechových dílů nabouraných aut, jejichž řidiči se díky své nepozornosti a používání telefonu za volantem dostali do nesnází.

Každý kryt je proto originálem a navíc nese vlastní řadové číslo. Zájemci navíc zakoupením tohoto doplňku přispějí peníze organizaci Trafikskadefonden, která zajišťuje finanční i zdravotní pomoc obětem dopravních nehod. Unikátní kryt vyjde na 599 švédských korun, teda v přepočtu asi 1440 českých korun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů