Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen představil elektromobil v klasickém kabátku prvního Busu

Naše téma
Jan Markovič | 08.07.2019
dalších 10 fotek
Volkswagen Type 20 | foto: Volkswagen
Části auta vznikly na 3D tiskárně. Projekt se jmenuje VW Type 20 Concept.
Retro, ale zároveň moderní. Takový má být nový projekt kalifornského designérského studia automobilky Volkswagen, který nese označení VW Type 20 Concept. Auto jako základ využilo původní karoserii Volkswagenu Type 2 z s 11 okny z roku 1962. Pod ní se ale skrývá moderní elektromobil.

Auto pohání elektromotor o výkonu 120 koní. Elektřinou ho zásobuje baterie s kapacitou 10 kWh. To bude stačit maximálně na pár desítek kilometrů na jedno nabití. U konceptu to ale nevadí, jde jen o představení technologií. Pro cestování půjde kapacita baterie určitě ještě navýšit.

Za pozornost stojí také fakt, že i když v Innovation and Engineering Center California (IECC) použili původní vůz, nasadili mu celou řadu zajímavých detailů. Oranžové prvky byly vyrobeny na 3D tiskárně, nápadná jsou třeba zpětná zrcátka nebo volant. Podívejte se také na kola s parádním výpletem.

Auto se teď bude vystavovat a poslouží jako propagace IECC. Toto centrum má vyvíjet auta zaměřená hlavně na americký trh. Je proto docela pravděpodobné, že koncept VW Type 2 v Evropě nikdy nespatříme. Můžete se alespoň pokochat v přiložené fotogalerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů