Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen plánuje elektrický off-road. Zaútočí na Jeep a Land Rover

Naše téma
Jan Markovič | 11.01.2019
Volkswagen chystá elektrický off-road. Nemá ještě ani jméno | foto: Volkswagen
Německá automobilka se nečekaně pustí do kategorie, které se zatím docela vyhýbala. V plánu má postavit opravdový off-road.
Slušná světlá výška, pohon všech kol a hranatá karoserie. Možná i takový Volkswagen potkáme na silnici. Vyplývá to z rozhovoru šéfa strategie německé automobilky Michaela Josta, který poskytl magazínu Auto Express. Jost přiznal, že by rád prosadil do výroby opravdový off-road.

Jenže nebude to jen tak. Aby off-road prošel schvalovacím kolečkem, bude muset jít také s aktuálním trendem. Pod jeho kapotou tak nenajdeme žádný výkonný turbodiesel. Místo toho ho Volkswagen postaví na svou platformu MEB připravenou pro elektromobily. Těšit se tedy můžeme na auto do terénu, které bude nutné občas zapojit do zásuvky.

Zatím se zdá, že je vývoj podobného vozu hodně na začátku. Jost ale Auto Expressu poskytl dvě kresby, které naznačují možnou  podobu chystaného off-roadu. Na parametry je samozřejmě ještě brzy. Pokud ale máme odhadovat podle aktuálních trendů, pak auto musí ujet na jedno nabití alespoň 500 kilometrů.

Volkswagen chystá elektrický off-road. Nemá ještě ani jméno


A kdy přijde na trh? To je také těžké říci. Nejrozumnější odhady hovoří o roce 2022 a stane se konkurentem pro nový Land Rover Defender nebo Jeep Wrangler. Auto by se mělo objevit jako součást ucelené modelové řady ID, pod kterou chce Volkswagen postupně uvádět na trh své elektrické vozy. Od hatchbacku, přes sedan, až po SUV. Doba elektrická je na spadnutí!
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů