Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW navrhlo vlastní kempingový vozík. Inspiroval se dávným konceptem

Naše téma
Jan Markovič | 10.01.2019
dalších 8 fotek
Kempovací vozík BMW a The North Face | foto: BMW
Vozík vznikl ve spolupráci se známým výrobcem outdoorového vybavení The North Face.
Na výstavě spotřební elektroniky CES v Las Vegas BMW předvedlo koncept, který nikdy nečekal. Místo auta nebo třeba nového zábavního systému iDrive, se totiž pochlubilo kempovacím vozíkem pro náročné uživatele.

Lehký přívěs z kompozitních materiálů a se dvěma koly má na sobě kopuli připomínající klasický stan. Je látková, vyrobena ze speciálního materiálu, který kalifornskému studiu automobilky BMW dodala společnost The North Face. Tu známe i z českých obchodů, prodává oblečení a turistickou výbavu.

Látka, ze které je stan vozíku vyroben, se jmenuje Futurelight. Jde o nepromokavý materiál, který je ale zároveň prodyšný. Je vyroben z nanovláken, které mají mezi sebou tak malé mezery, že jimi neprojde voda, ale vzduch ještě ano. I proto by se ve stanu mělo dobře přebývat.

Designéři vozíku tvrdí, že se nechali inspirovat konceptem BMW GINA Light Vision, který automobilka odhalila v roce 2008. Šlo o roadster, jenž má kompletní karoserii vyrobenou z látky a využívá její flexibility při otevírání dveří nebo přístupu k motoru. Kempovací vozík i starý koncept BMW si můžete prohlédnout v přiložené fotogalerii.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů