Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Karavan jak ho neznáte. Otvírá se jako klíčenka, stojí 8 milionů korun

Naše téma
Jan Markovič | 30.11.2018
další 3 fotky
Karavan W2 Romotow | foto: W2
Přes devět metrů dlouhý přívěs stačí zaparkovat na ideálním místě, pak už jen stisknout tlačítko a užít si představení. Vznikne zajímavý obytný prostor i s terasou.
Karavany nemusí být podobné jako vejce vejci. To jsme ostatně před nedávnem viděli u modelu Land Ark Draper, který spíš připomíná moderní vilu na šesti kolech. Další unikátní počin v oblasti kempování teď vznikl na Novém Zélandu. Firma W2 tam postavila první prototyp karavanu nazvaného Romotow.

Přívěs na první pohled zaujme svým oblým čistým tvarem. Má jedno velké kruhové okno a kompletně prosklenou příď. V oknech jsou zabudované elektricky ovládané žaluzie. Karavan je dlouhý 9,14 metru a široký 2,6 metru, rozměry tedy patří mezi větší obytné přívěsy.

Jeho trumf se ale plně předvede až ve chvíli, kdy jej zaparkujete na kýžené místo. Stačí stisknout tlačítko a karavan se rozloží ve stylu USB klíčenky. Obytná část se totiž otočí o 90 stupňů a rázem tak vznikne nový prostor s terasou, kde lze rozložit sezení. Terasu lze zároveň zakrýt z boku plachtou proti větru. Karavan nabízí celkem 29 metrů čtverečních obytného prostoru.

Vzhledem k tomu, že model vznikl v jedné z nejdražších zemí světa, nelze se divit ceně. Firma W2 chce Romotow prodávat v přepočtu za zhruba 7 980 000 korun a to rovnou z výroby. Za tu cenu pořídíte dva Land Arky a ještě vám zbude na poplatky za kemp i kompletní výbavu.

I tak se ale podívejte na video, kde je dobře vidět, jak Romotow funguje:

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů