Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Foto: Luxusní karavan může stát stejně jako vila u Prahy. K vidění jsou v Brně

Naše téma
Jan Markovič | 10.11.2018
dalších 27 fotek
Jeden z nejhezčích vozů na výstavě si hned našel svého majitele. Na modelu Dethleffs Globetrotter XLi 7850-2 s nápadným lakem za čtyři miliony korun byla přilepena cedulka „prodáno“. | foto: Jan Markovič
Domy na kolech s garáží pro auto, luxusní ložnicí i plnohodnotnou koupelnou. To jsou ty nejdražší karavany, které můžete vidět na brněnské výstavě Caravaning Brno. Přístupná je až do neděle.
Na brněnské výstaviště se sjely stovky obytných vozů. Koná se zde totiž výstava Caravaning Brno, v rámci níž si lze prohlédnout obytné přívěsy, klasické nástavby, plně integrované karavany nebo super luxusní vozy za miliony o velikosti i hmotnosti dálkového autobusu.

Nejluxusnějšími modely na výstavišti jsou bezesporu stroje Conocorde, které zde prezentuje dovozce Blue Rent. Vyjdou na podobnou částku jako rodinná vila nedaleko za Prahou a nabízí své posádce maximální možný komfort. Podlahové topení, koupelna větší než v hotelovém pokoji či ložnice s luxusní postelí a šatnou jsou jen několika málo přednostmi.

Opravdový dům na kolech za 454 427 eur (11,8 milionu korun) samozřejmě musí mít garáž na auto.


Nejvíce pozornosti samozřejmě vyvolává model, který má uvnitř integrovanou garáž na malý vůz. V tomto případě se dovnitř vejde Fiat 500. To je velmi praktické řešení, protože na karavan vážící 15 tun potřebujete správné místo k zaparkování a určitě s ním nemůžete vyrazit na občasné výlety do města nebo na pláž.

Pro koho by ale takový obytný palác byl příliš opulentní, jsou tu i mnohem dostupnější řešení spaní na cestách. Jedním z nejpovedenějších je paradoxně také asi jedeno z nejlevnějších. Vozík Hero Ranger nabízí prostor na spaní pro dva, a to má navíc skrytou kuchyňku či odolné pneumatiky, se kterými se nemusíte bát vyrazit ani do terénu.

Váží 950 Kg a můžete ho zatížit až 250 kg zavazadel a náčiní.


Prohlédněte si ty nejzajímavější karavany z výstavy Caravaning Brno v naší velké fotogalerii. Pokud se na ně chcete podívat naživo, pak stačí vyrazit na brněnské výstaviště. Expozice je otevřena celý víkend, vstupné pro dospělého vyjde na 200 korun. A jde samozřejmě o prodejní výstavu - kromě nových modelů tu jsou k dostání i desítky ojetin.

dalších 27 fotek
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů