Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový "busík" asi opravdu bude. Podle Volkswagenu by o něj byl zájem

Naše téma
Daniel Fuglevič | 20.06.2017
dalších 28 fotek
Koncept Volkswagen I.D. Buzz. | foto: Volkswagen
Zprávy o návratu legendárního "busíku", který v první generaci proslavila hlavně generace květinových dětí, neslyšíme poprvé. Teď to ovšem vypadá, že Volkswagen má velice blízko k rozhodnutí začít retro "dodávku" opravdu znova vyrábět.
O nástupci slavného Volkswagenu se mluví snad už od roku 2001. Od té doby začal Volskwagen skoro pravidelně každých několik let uvádět koncepty, které na prostorný vůz pokaždé navnadily, ale automobilka se k produkčním verzím nikdy neodhodlala. Na populární model T1 z 50. let a moderní koncepty se podívejte v galerii.

Podle informací britského magazínu Auto Express však Volkswagen o výrobě nové generace "busíku" už skoro rozhodl. Generální ředitel automobilky Herbert Diess je totiž tomuto nápadu velmi nakloněn. Vůz by přitom by nejspíše využíval elektrický pohon.

Podle něj by se retro MPV velice dobře hodilo do řady k modelu Beetle, jehož prodeje jsou prý stále dobré. V rozhovoru Diess dokonce rovnou prohlásil, že VW moderní interpretaci "busíku" opravdu začnou vyrábět. Tato slova ale musíme brát trochu s rezervou, jelikož podobně znějící zprávy se objevily už před pár lety...

Pokud by na produkci došlo, "busík" by určitě využil novou platformu MEB a vycházel by designově z letos v Ženevě představeného konceptu ID Buzz. Právě ten byl vybaven elektrickým pohonem o výkonu 374 koní (275 kW) a udávaném dojezdu až 600 kilometrů na jedno nabití. Akumulátory o kapacitě 111 kWh měl umístěné v podlaze.

Další informace o tom, kdy se má ve Volkswagenu začít tvořit nová generace „hippie" busu, nebo kdy ho máme vůbec očekávat, bohužel Diess nezmínil.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů