Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen Golf slaví 45. výročí. První sjel z linky 29. března 1974

Naše téma
Radek Pecák | 29.03.2019
Volkswagen Golf 1. generace | foto: Volkswagen
Ještě letos se představí nová, již osmá generace nejprodávanějšího modelu značky Volkswagen.
Když se v roce 1974 představil první Volkswagen Golf, nikdo nemohl tušit, jak výrazně se zapíše do automobilové historie. Právě teď slaví tento nejprodávanější model značky Volkswagen a současně dlouhodobě nejžádanější vůz v Evropě 45. narozeniny.

Statistici spočítali, že každý rok se průměrně prodá 780 000 golfů za rok. To znamená, že každých 41 sekund si někde na světě zákazník objednává výrobu nového kusu.

První Volkswagen Golf poiháněl výhradně zážehový motor - buď se jednalo o kubaturu 1,1 litru s výkonem 50 koní nebo 1,5. V tomto případě měl řidič k dispozici maximálně 70 koňských sil. Agregáty byly spojeny s manuální čtyřstupňovou převodovkou, případně na přání s třístupňovým automatem.

Auto se nabízelo jak s tří, tak i pětidveřovou karosérií. Objem zavazadlového prostoru činil solidních 300 litrů. Dodávky zákazníkům začaly až v srpnu, konkrétně 5. srpna.

Letos se představí již osmá generace tohoho modelu. Kromě něj budou ale dealeři nadále nabízet zákazníkům i sedmou generaci, tu však výhradně s elektrickým pohonem.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů