Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: V Dominikánské republice na bezpečnostní regule FIA z vysoka kašlou

Naše téma
Jiří Švamberk | 13.09.2018
foto: archiv
Závodnice vyletěla z auta, poté, co se rozpůlilo o strom. Traťoví komisaři utíkali o život!
Tak takové štěstí, jako měla Valentina Tomasello při závodech na okruhu v Dominikánské republice, to se jen tak nevidí. Drobná kolize, kdy jezdci jeli bok po boku do esíčka, skončila děsivě vypadající nehodou.

Souboj staré Hondy Civic a druhé generace Integra zapříčinil vyjetí z trati na trávu, kde oba do sebe zaklíněné vozy dostaly smyk a Civic Tomasellové pravým bokem vletěl do vrostlého stromu.

To, co následovalo poté, vypadalo jako z automobilového hororu. Civic se roztrhl jako zmoklá krabice od bot a jezdkyně vyletěla ven přímo na střechu druhého soutěžního vozu a následně bezvládně na zem.

Po chvilce se naštěstí začne hýbat a je vidět, jak se snaží zvednout.

Výtečnou zprávou je fakt, že hlavní aktérka hrůzostrašně vypadající nehody vyvázla bez zranění, protože zlomená ruka se v tomto případě považuje za škrábnutí. Lékařská vyšetření neprokázala žádná poškození hlavy, lebky a ani páteře.

Samotná nehoda byla děsivou ukázkou toho, co se při závodech může stát. Je otázkou, v jaké kondici byl závodní vůz, jelikož se deformoval způsobem, který připomínal svaření ze dvou jiných aut. A upřímně, v Dominikánské republice bychom se zase až tak nedivili.

Ještě děsivější ale jsou bezpečnostní opatření na okruhu. Ze záběru je evidentní, jak traťoví komisaři utíkají hlava nehlava, jen aby se zachránili. Nebýt Toyoty Hilux, jeden nechce domýšlet, co by se jim mohlo stát. Co by na tohle asi řekla FIA…

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů