Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Polsku upravili Ford Mustang GT. Má připomínat socialistické auto z 50. let

Naše téma
Radek Pecák | 07.09.2018
dalších 5 fotek
Ford Mustang upravený na Warszawa M20 GT | foto: KHM Motor Poland
Ford Mustang aktuální generace je hezké auto. Většina čtenářů s tím zřejmě bude souhlasit. V Polsku si však někteří zřejmě myslí, že by zasloužilo výrazné designové změny. Rozhodli se totiž vytvořit limitovanou desetikusovou sérii modelu Warszawa M20 GT.  
Automobil má být poctou vozu FSO Warsawa M20 z padesátých let. Přitom to vůbec nebyl originání polský výtvor. Šlo totiž v podstatě o licenční výrobu GAZ M20 Pobeda.

Vůz má kompletně přepracovanou příď s maskou chladiče i přední a zadní světlomety. Ta na zádi například pocházejí z Mercedesu AMG GT. Také interiér byste asi nepoznali. Všude je béžová kůže a na středové konzole velký dotykový displej. Naštěstí motor zůstal původní - pětilitrový osmiválec s atmosférickým plněním a výkonem 420 koní.

Společnost KHM Motor Poland, která za tímto dílem stojí, se dávala slyšet, že přestavba vznikla se svolením automobilky Ford. Ta se však od toho distancovala.

Firma vznikla v Krakově před pěti lety a dává si za cíl stavět automobily, které mají vzdávat hold polským autům z minulosti. No, uvidíme, jak si poradí třeba s reinkarnací miniauta Fiat 126p zvaného Maluch.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů