Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda ukázala interiér studie pro Paříž. Zdobí ho ručně broušený křišťál

Naše téma
Radek Pecák | 06.09.2018
Interiér studie Škoda pro Paříž | foto: Škoda Auto
Skořepinové sedačky, které se jakoby vnášejí v prostoru a přístrojová deska, v níž se do jisté míry zrcadlí designové prvky použité na masce chladiče vozu Škoda Vision RS. To jsou hlavní znaky interiéru studie, kterou si automobilka Škoda připravila pro blížící se autosalon v Paříži.  
Zajímavé jsou také kombinace použitých materiálů. Dekor palubní desky studie Vision RS byl například vytvořen z ručně broušeného křišťálu ze společnosti Lasvit. Efektní jsou speciální animace s designem RS na palubní desce. Ta je navíc osvětlena světelnými efekty, sladěnými s dotykovou obrazovkou infotainmentu.

Připomínkou závodních vozů jsou i poutka, nahrazující madla ve výplních dveří. Svět motorsportu pak charakterizuje například i červené kostkované prošívání čalounění sedaček a karbonové prvky na palubní desce, stejně jako karbonový středový panel. Ze stejného materiálu jsou také vyrobené výplně dveří a skořepiny sedaček.

Škoda myslí na životní prostředí
Škoda zdůrazňuje, že v tomto voze velmi dbá na šetrnost k životnímu prostředí. Konkrétně použitá karbonová vlákna tvoří ze 100 procent recyklovaný polyester a potahy sedadel jsou z veganské alcantary.

Škoda současně prozradila i něco konkrétního o výbavě chystaného sériového vozu, který se stane nástupcem současného Rapidu. Spíše drobným detailem je informace o použití příchytných gumiček v odkládacích schránkách. Podstatnější je, že bude nasazena automatická převodovka s voličem shift-by-wire. To umožní nasazení některých moderních asistenčních systémů, například plně automatického parkování.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů