Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Těžký život s Chironem. Řídit nejrychlejší auto světa není jen radost

Naše téma
Daniel Fuglevič | 23.08.2017
dalších 9 fotek
V hypersportu za miliony je těžké nebýt na očích. | foto: youtube.com
Prohánět se ulicemi v nejnovějším hypersportu pochopitelně zaručuje vysokou dávku pozornosti. A to dokonce i na pobřeží ve francouzském Cannes, kde se to luxusními auty jen hemží. Nezdařené manévrování s vozem za miliony je tak na očích spousty lidí.
Bugatti Chiron je v tuto chvíli technickým vrcholem světa rychlých aut, a proto není divu, že pokud se jeden z prvních vyrobených exemplářů objeví na silnici, bude na něj upřen pohled mnoha lidí.

Vlastnictví hypersportu se čtyřikrát přeplňovaným šestnáctiválcem, výkonem 1500 koní (1103 kW), maximální rychlostí 420 km/h a cenovkou v přepočtu okolo 60 milionů korun však může být v takových chvílích lehkou přítěží.

Nejde vůbec o ohromné provozní náklady, ty asi majitele tak drahého stroje netrápí, ale spíše o nepříjemnou pozornost lidí, kamkoliv přijedete. Kolemjdoucí si vás navíc fotí, natáčejí, někteří řidiče obdivují, jiní se mu ale třeba i posmívají. Ale hlavně všichni čekají, co s autem vyvedete.

A jistému řidiči Chironu se "povedlo" právě něco, na co možná velká část přihlížejících čekala. Když se totiž chtěl dostat zřejmě od svého hotelu na hlavní silnici, musel před zraky nespočtu lidí lehce odřít spodní hranu nárazníku, aby se dostal na vyvýšenou úroveň silnice.

Takové poškození samozřejmě zamrzí, nestalo se ale nic úplně šokujícího. Přesto se „incident“ krátce poté objevil na internetu, kde byla ihned zmiňovaná astronomická cena vozu společně s tímto poškozením.

Další nepříjemností pro majitele Chironu jsou pak opět lidé. Přesněji ti, kteří se nemají problém bez ostychu o drahé auto opřít či si na něj sednout, jen z důvodu pěkné fotky. Tady platí pravidlo, se kterým budou souhlasit všichni nadšenci do aut: na cizí auta se prostě nesahá. A už vůbec se o ně neopírá. Klidně může jít o vrak za pětistovku, tohle se prostě nedělá.

Vlastnictví nejnovějšího zázraku od Bugatti má tedy určitě pár nevýhod, ale ty musí být na druhou masivně kompenzovány nadšením z rychlé jízdy v takto speciálním autě.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů