Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Tenhle autobus projede každou českou okresku. A příkop ho taky nezastaví

Naše téma
Radek Pecák | 28.08.2018
dalších 11 fotek
Terénní autobus Torsus Praetorian | foto: Torsus
Ukrajinská firma se rozhodla vytvořit zcela novou kategorii vozidel: Terénní autobus
Aby mohl získat oprávnění k jízdě po veřejných komunikacích, musel výrobce přesvědčit Evropskou komisi, k vytvoření nové homologační kategorie vozidel: Off road bus. Avšak stalo se, a tak si zájemci nyní skutečně můžou koupit vozidlo Torsus Praetorian.

Jedná se o autobus pro až 35 pasažérů, který se umí brodit vodou hlubokou 70 centimetrů a díky světlé výšce 40 centimetrů překonávat nezanedbatelné terénní nástrahy.

Výrobce z Ukrajiny ho hodlá nabízet těžařským firmám, energetikům, lesníkům a dalším, kteří potřebují dostat větší množství lidí do skutečně odlehlých končin. Určitě by jím ale nepohrdli ani provozovatelé horských lyžařských středisek.

Má obě řiditelné nápravy, důkladně zakrytované důležité komponenty na podvozku, pohání ho dieselový šestiválec s výkonem 240 koňských sil a maximálním točivým momentem 925 Nm. Maximální rychlost je elektronicky omezena na 117 kilometrů.

Uvnitř jsou obrazovky pro přehrávání DVD, každé sedadlo je také vybavené tříbodovým bezpečnostním pásem, osvětlením a vývodem klimatizace.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů