Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Hit slovenského internetu. Autobusák nezajistil bus, musel ho pak nahánět

Naše téma
Daniel Fuglevič | 07.05.2018
Rozjetý autobus bez řidiče naštěstí nikoho neohrozil na životě. | foto: SME Auto/facebook.com
Šofér autobusu v zácviku z Bratislavy se na konci minulého týdne stal reálným aktérem známého vtipu, v němž řidič dobíhá svůj vlastní rozjetý autobus. Pro samotného řidiče to ovšem žádná zábava nebyla. Autobus se totiž svépomocí rozjel na chodník, po kterém pokračoval několik set metrů.
Kuriózní incident se odehrál minulý pátek okolo šesté hodiny ranní v Drobného ulici v Bratislavě. Záběry natočené kolemjdoucím zachycují rozjetý kloubový autobus jedoucí po chodníku mezi sloupy osvětlení a lavičkami, načež za ním dobíhá jeho řidič.

Autobus bez řidiče uvnitř nakonec ujel po chodníku asi dva bloky, přejel křižovatku, přechod a poté naboural do stromu. Bylo štěstím, že v brzkých hodinách se nikdo na chodnících nepohyboval a rozjetý autobus tedy neohrozil na životě žádného chodce.

Podle slovenského deníku SME.sk, který o nehodě informoval, byl řidič teprve v zácviku a při zastavení autobusu na zastávce „nezatáhl“ ruční brzdu. V autobusu nebyli žádní cestující. Důvodem k zastavení vozidla byla přitom porucha na otevírání čtvrtých dveří. Řidič problém nahlásil dispečinku a mezitím si odskočil vykonat potřebu na WC opodál.

Když se řidič vracel k nezabrzděnému autobusu, už jej pouze viděl rozjetý na chodníku a snažil se ho doběhnout. Bus po cestě zničil několik laviček, sloupků, poškodil dopravní značení a zeleň okolo. Celková škoda zatím nebyla vyčíslena, ale jenom na autobusu prý půjde v přepočtu asi o 100 tisíc korun.

Řidič v zácviku přiznal svou vinu a policie ho potrestala pouze pokutou v neznámé výši. Měl tedy vlastně štěstí, neboť podobnou nehodu mohla řešit i mnohem vážněji jako všeobecné ohrožení z nedbalosti.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů