Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Poslechněte si nový Griffith v akci. Zní naprosto brutálně!

Naše téma
Jiří Švamberk | 16.11.2018
dalších 11 fotek
foto: TVR
Vzhledově to ale je tak trochu vlk v rouše beránčím.
Znovuvzkříšení značky TVR je jedna z nejpříjemnějších automobilových zpráv posledních dvou let. Nekompromisní sportovní auto s pohonem zadních kol a manuální převodovkou je v dnešní ekologií svázané době záležitost poměrně raritní.

Po představení nového TVR Griffith na goodwoodském festivalu rychlosti nastalo ticho po pěšině. Ticho přerušilo až nejnovější video výrobce pneumatik Avon, který nechal natočit ani ne minutový klip o novém TVR. Řev, s jakým se TVR Griffith presentuje, je více než slibný. Ostatně pětilitrový V8 od Fordu, který kompletně překopali lidé od Cosworth Engineering, nemůže být krokem vedle.

Přestože výkon převyšující 500 koní (373 kW) je naprosto adekvátní k vozu značky TVR, a jak dokazují záběry videa, je také velmi snadno aplikovatelný na vozovku, design vozu našim očekáváním tak úplně neodpovídá. Nové TVR je tak nějak příliš uhlazené a jemné, rozhodně ve srovnání s posledním modelem TVR, který se jmenoval Sagaris.

Je to nejspíš úlitba potenciálním zákazníkům, protože předchozí TVR skutečně nebyla auty pro každého a to jak designově, tak svým zaměřením. Jestliže však odhlédneme od poněkud mainstreamového vzhledu, máme tady auto, které momentálně nemá konkurenci. Nebo snad znáte jiné 500koňové sportovní auto s karbonovou karoserií, hmotností 1250 kg, rozložením 50:50 a manuální převodkou?  

V přiloženém videu si nové TVR můžete nejen prohlédnout, ale i poslechnout.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů