Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Dva vysavače a sušák na plavky. Pontiac Stinger měl bizarní výbavu i design

Naše téma
Jan Markovič | 19.11.2018
dalších 7 fotek
Konpcet Pontiac Stinger | foto: Pontiac
Jak nacpat co největší množství výbavy do malého auta? Pontiac vám to předvede na svém absurdním konceptu z konce osmdesátých let. Tenkrát to dokonce myslel vážně.
Automobilka Pontiac už neexistuje, zanechala za sebou ale dlouhou řadu zajímavých vozů. Třeba nejošklivější SUV všech dob Aztek nebo tento bizarní koncept z konce osmdesátých let jménem Stinger. Jde o dvoudveřové auto s výstředním vzhledem i barvou, které na palubě skrývá víc výbavy, než karavan nadšence do kempování.

Dobové video, které najdete na konci článku, odhaluje až téměř nesmyslné detaily. Vše ale začíná celkem normálně. Stinger měl dálkové odemykání dveří, které se navíc po stisku tlačítka lehce pootevřely. Pohodlná sedadla nabízela komfort s přifukovatelnými boky a volant byl elektricky nastavitelný. Šlo dokonce manuálně měnit sklon kapličky s přístroji.

Jenže to už přichází na řadu dveře, v nichž se ukrývá odnímatelný panel s integrovaným zásobníkem na led. Do dveří se také schovají rovnou dva ruční vysavače, to aby v autě nezůstalo jediné zrnko písku. O hudbu se postará velmi moderní CD přehrávač nebo odnímatelný kazeťák s FM a AM rádiem.

Pontiac počítal s opravdovým piknikem, protože z auta lze vyjmout i stolek se židličkami. K tomu sušák, který se bude hodit na mokré plavky. Nechybí krabice s nářadím, baterka, hasící přístroj, vařič, lupa, pouzdro s kosmetikou, zahradní hadice nebo prodlužovačka. Nakonec si ještě z pláže zavoláte zabudovaným telefonem. Záhadná zůstává jen přítomnost kalkulačky, která není úplně plážovou záležitostí. To už spíš bylo lepší, že si šlo složit sedačky do pohodlné postele pro dva.

Konpcet Pontiac Stinger


Samozřejmě, Stinger byl jen koncept a Pontiac se na něm snažil ukázat, co jeho designéři dovedou. Svým způsobem je čistou esencí přelomu osmdesátých a devadesátých let, kdy bylo vše barevné, plastové a šikovné. Je na něm vidět, jak daleko se za 30 let vnímání aut posunulo.

Pusťte si dobové video, které popisuje většinu výbavy konceptu Pontiac Stinger. Veselé je hlavně ke konci, kdy entuziastický moderátor málem nestíhá vypočítat, co vše si s sebou auto veze:

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů