Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Nejšílenější Rolls-Royce patří švédskému lyžaři. Má 810 koní a zahrádku

Naše téma
Daniel Fuglevič | 27.06.2017
dalších 12 fotek
Rolls-Royce Wraith lyžaře Jona Olssona. | foto: jon-olsson.com
Ve světě upravených aut lze vidět ledacos. Málokdo však má odvahu pustit se do aut větší hodnoty a prestiže jako je třeba Rolls-Royce. Mezi takové lidi ale nepatří profesionální lyžař Jon Olsson, který si nechal „Rollse" upravit podle svých představ.
Švédský lyžař a YouTuber Jon Olsson už v minulosti vlastnil pár zajímavých aut, jeho poslední vozidlo ale zřejmě překonává všechny dosavadní.

Po určité době za volantem upraveného Audi RS 6 se Olsson rozmýšlel nad něčím novým, přičemž mezi kandidáty byl i Nissan GT-R nebo Ferrari FF. Nakonec si ale splnil svůj dlouhodobý sen a pořídil si Rolls-Royce.

Ihned po zakoupení elegantního kupé Wraith ale poslal vůz k úpravcům z dílny Absolute Motors, kde na něm specialisté pracovali celých šest měsíců.

Výsledkem je Rolls-Royce jako žádný jiný. Přezdívá se mu „George The Rolls".

Kromě pro Olssona tradiční černobílé kamufláže nebo zatmavených oken a světel, dostal Wraith další přídavné světlomety na masce a magneticky uchycenou zahrádku s dalším osvětlením, na které sídlí tryskově poháněné surfové prkno a kanystry s palivem.

Exteriér nakonec podtrhují 24palcová kola. V kufru dále najdete sadu zavazadel ve stejném zbarvení, jako má auto.

Nejde však pouze o vzhled. Dvakrát přeplňovaný 6,6litrový dvanáctiválec byl totiž vyladěn a nyní produkuje 810 koní (596 kW), přičemž se projevuje skrze zakázkový výfukový systém. A jak lze vidět na videu, pálení pneumatik je tak otázkou vteřiny. Pro srovnání, standardní výkon Wraithu je 632 koní (465 kW).

Jelikož je Olsson Švéd a ke všemu profesionální lyžař, bude v úpravách svého luxusního kupé ještě pokračovat. Chce ho totiž lépe připravit na zimu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů