Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toužíte po formuli, ale nechcete jezdit sami? Tahle má dvě místa a je na prodej

Naše téma
Daniel Fuglevič | 26.06.2017
dalších 7 fotek
Dvoumístná Formule 1 na prodej. | foto: Jean Lain Vintage
Že se občas objeví na prodej monopost Formule 1, to není zas tak neobvyklé. Tenhle je ale výjimečný, pobere totiž dva lidi. A jde o pořádný stroj, má totiž ještě atmosférický osmiválec.
Ono spojení „monopost" a „dvoumístný" sice jaksi nedává už z podstaty smysl, ale každému asi došlo, o čem je řeč.

Klasická formule je s nadsázkou řečeno stroj pro sobce, jelikož má pouze jedno místo. Tato unikátní formule od bývalé stáje F1 Arrows má však místa dvě.

Dříve totiž fungovala jako prezentační vozidlo pro normální smrtelníky, kteří si i bez nadlidských řidičských schopností mohli jako spolujezdci vyzkoušet, jaké to je svézt se ve voze F1.

Exemplář na prodej pochází z roku 2000 a má ještě starou dobrou techniku v podobě 3,5litrového atmosférického osmiválce, který ve vysokých otáčkách zajisté trhá ušní bubínky. Výkonem jsme na hranici 650 koní (478 kW), jež putují na zadní kola skrze sekvenční převodovku.

Na okruhových dnech vás navíc budou všichni milovat, jelikož po zaniknutí stáje Arrows koupil formuli Lotus, který ji přelakoval do svých ikonických černozlatých barev. Zástupy lidí vás tak jistě budou prosit o svezení. A vy jim to můžete splnit.

Místo spolujezdce je pak lehce vyvýšeno, takže "nebožák" sedící za vámi lépe vidí na trať a snadněji na něj přijdou mdloby.

Formule je v nabídce u francouzského prodejce klasických vozů Jean Lain Vintage. Cenu bohužel zjistíte až na vyžádání, každopádně ale půjde o nějakých těch pár milionů. Dvoumístných formulí totiž na světě zrovna moc není.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů