Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Na stovku za 2,26 sekundy. Ferrari 488 Pista ukázalo drtivou akceleraci

Naše téma
Daniel Fuglevič | 28.05.2018
dalších 5 fotek
Zrychlení Ferrari 488 Pista z nuly na 100 km/h. | foto: youtube.com
Nejnovější ostrá varianta Ferrari 488 GTB je nejspíš v přímce rychlejší, než udává samotný výrobce z Maranella.
YouTube kanálu ArabGT se nyní dostala do rukou předprodukční verze nového supersportu a členové týmu dokázali naměřit opravdu dechberoucí časy zrychlení.

Pochopitelně tedy musíme vzít v potaz, že krátké testování probíhalo na okruhu Ferrari ve Fioranu a měřený exemplář Ferrari 488 Pista byl stále v prototypovém, částečně maskovaném vzezření. Nejednalo se tedy o produkční či přímo zákaznické auto. Taktéž nevíme, jaké přesně pneumatiky Pista využívala.

Samotný záběr čísel nasakujících na přístrojové desce Ferrari však bere dech. Podle údajů z dataloggeru totiž Pistě stačilo ke sprintu z místa na 100 km/h pouhých 2,26 sekundy. Oficiální údaje Ferrari pro model 488 Pista přitom mluví o čase 2,85 sekundy.

Na hranici 200 km/h pak byla Pista za stejně působivých 6,94 sekundy. A opět, oficiálně má vůz podle Ferrari zrychlit na dvoustovku za 7,6 sekundy. Je tedy velmi pravděpodobné, že udávané hodnoty automobilky jsou záměrně o trochu skromnější.

S takto pohotovým zrychlením se Ferrari vyrovná i sprintovacímu speciálu ve formě Dodge Challengeru SRT Demon, jehož čas akcelerace z nuly na 96 km/h (60 mph) je 2,3 vteřiny.

Rychlejší pak už má být pouze elektrická Tesla Roadster s časem 1,9 vteřiny, u které je ovšem tato hodnota uváděna pouze teoreticky – oficiální měření zatím neproběhlo, Tesla auto stále vyvíjí. Na druhou stranu čas 1,9 vteřiny při zrychlení na 100 km/h už naměřil prototyp čínského hypersportu Aspark Owl. A své schopnosti již ukázal i na videu, viz odkaz výše. Zde byl ale vůz vybaven závodními pneumatikami.

Jen pro připomenutí, Ferrari 488 Pista používá vůbec nejvýkonnější osmiválec, jaký se kdy objevil v silničním Ferrari. Dvakrát přeplňovaný motor o objemu 3,9 litru produkuje výkon 720 koní (530 kW) a točivý moment 770 Nm.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů