Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Mercedes-AMG Project One má 1000 koní. Ale tenhle se do kopce musí tlačit

Naše téma
Dominik Valášek | 05.04.2018
Při výjezdu na rampu si Project One sám nevystačil. | foto: YouTube/LAMPS LIFE
Hypersport s technikou Formule 1, vrchol automobilového pokroku a výkladní skříň inženýrského umění značky. Přesně to má být Mercedes-AMG Project One. Zatím to ale tak nevypadá. Pokud má totiž vyjet nájezd na parkoviště, musí se do něj zezadu opřít čtyři tlačící lidé.
Na YouTube se objevilo jedno z vůbec prvních videí, kde se Project One pohybuje svépomocí a stojí na denním světle obyčejné silnice, místo pod umělým osvětlením autosalonu. Jedna z prvních možností spatřit nejnovější hypersport o výkonu přes 1000 koní na živo je lákadlem pro spoustu lidí.

Jenže to vypadá, že před spoustu lidí s fotoaparáty a kamerami nepřijel Mercedes tak úplně připraven. Za naprostého ticha se Project One jen pomaličku sune za pomoci elektromotorů a přeplňovaný závodní šestiválec o objemu 1,6 litru nechává zhasnutý. Na tom by nebylo nic špatně, kdyby ovšem nenastala potřeba vyjet jen mírně strmou rampu na nadzemní parkoviště.

Sotva se Project One přiblíží k úpatí nájezdu, jdou mu zezadu pomoci tři zřízenci. Už po pár metrech ale musí zavolat ještě čtvrtého člověka, se kterým hypersport vlastními silami vytlačí nahoru.

Těžko říct, proč auto nejelo normálně. Je možné, že byly baterie zoufale vybité (což by jim neudělalo dvakrát dobře), nebo že bylo auto v jakémsi „posouvacím“ módu, určeném pro přepravu v rámci autosalonů. Každopádně vidět tisícikoňový hypersport, jak nemůže vyjet kopec, je poněkud zvláštní. A úsměvné.

Nicméně budoucí vlastníci se něčeho podobného jistě bát nemusejí.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů