Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Mercedes-AMG Project One je vyprodaný, ale vlastnit ho můžete. Za šílenou sumu

Naše téma
Dominik Valášek | 08.11.2017
dalších 8 fotek
Mercedes-AMG Project One. | foto: Mercedes-Benz
Bublina investičních aut zdá se jen tak nepraskne. V dnešní době nejen, že může růst hodnota aut prakticky nových, ale na hodnotě nabírají dokonce i auta, která ještě nebyla vyrobena. Aktuálně se například přes německou inzerci snaží někdo prodat rezervaci na chystaný Mercedes-AMG Project One. Za šílené peníze.
Hypersport o výkonu přes 1000 koní a první silniční auto, jehož pohonné ústrojí vychází přímo z Formule 1, bylo poprvé veřejně k vidění na autosalonu ve Frankfurtu. Už dopředu bylo jasné, že se v průběhu let 2019 a 2020 vyrobí jen 275 kusů a že se tedy zdaleka nedostane na všechny zájemce. A to i přes extrémní cenu, kterou Mercedes nastavil na 2,27 milionu eur (v přepočtu asi 58 milionů korun).

Proto může být pro některé jedince, kteří se na pořadník nedostali, zajímavá možnost přeprodeje výrobního slotu. Jedna z 275 rezervací se nyní objevila na inzertním serveru Mobile.de a někdo evidentně zkouší, kolik jsou zájemci o extrémní vůz ochotni zaplatit.

Cena v inzerátu je totiž stanovena na 4 510 100 eur, tedy na 115 milionů korun, což je o víc než 2 miliony eur víc, než kolik činí originální cena vozu. Zda to někdo koupí nebo ne, to je samozřejmě otázka. Nás by ale nejvíc zajímalo, jestli někdo výrobní slot získával už s tím, že na něm zbohatne, nebo jestli se dotyčný opravdu rozhodl až posléze.

Každopádně je tady ovšem i varianta, že se jedná o pouhý podvod, žádný výrobní slot k mání není a kdosi stojící za inzerátem se jenom pokusí vylákat od zájemce tučnou zálohu. Jak si totiž poslední dobou všímáme, dojde-li na sběratelská auta, je možná úplně všechno.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů