Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rallye se zastavila na náměstí. Lidé obdivovali nadupaná závodní auta i jezdce

Naše téma
Radek Luksza, Vladimír Pryček | 09.04.2024
dalších 53 fotek
Rallysprintový závod KOWAX Valašská rally, 7. dubna 2024, Nový Jičín. | foto: Deník/Vladimír Pryček
Nevšední podívanou zažili lidé na novojičínském náměstí. Přímo uprostřed města se totiž odehrálo takzvané přeskupení v rámci Valašské rallye 2024. Na náměstí se tak postupně sjížděly všechny posádky, aby zhruba za půl hodiny mohly zase odstartovat.
Jak vysvětlila Lenka Žůrková z pozice časoměřičky Autoklubu ČR novojičínská zastávka je pro závod velmi důležitá. „Auta vjedou do přeskupení, kde dostanou čas, kdy mají vyjíždět, a toto by mělo trvat v ideálním případě třicet minut. Je to proto, aby se auta - když se na trati nějakým způsobem zpozdí nebo je nějaká, nedejbože, nehoda či technické problémy – zase pěkně nakumulovala a mohla vyjíždět na další rychlostní zkoušku v minutových intervalech," uvedla Žůrková.

Závodní auta přijíždějí do Nového Jičína:

Závodníci se tak na Masarykově náměstí mohli protáhnout či si vyřídit telefony. Velkou podívanou se přeskupení stávalo pro přihlížející diváky. Ti obdivovali závodní auta i samotné jezdce.

Čas zbyl i na rychlé rozhovory. „Zatím jsme v polovině, máme pěkné počasí, takže v pohodě,“ komentoval  spolujezdec prvního vozu Jan Hloušek. „Valaška je spíše letní Valaška, i když jsme na začátku dubna, máme letní teploty, tratě jsou opravdu suché a jede se hodně rychle,“ dodal řidič Jan Kopecký.

„My jsme to pojali hlavně jako test, rozjet se před Šumavou, to si plníme a zatím nám to všecko funguje,“ nechal se slyšet Jiří Hovorka, spolujezdec z automobilu Stříteského, jenž průběžně celou Valašskou rallye 2024 v době příjezdu do Nového Jičína vedl.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů