Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Mnichově připravují ještě lehčí a ostřejší M2 Competiton

Naše téma
Jiří Švamberk | 09.08.2018
foto: BMW
A vypadá to na rovnou dvě verze. Jen jedna by však měla být pro Evropu.
Je to teprve několik měsíců, co BMW uvedlo na trh ještě ostřejší verzi malého sportovního modelu M2 a už se objevují informace, že v Mnichově s vylepšováním M2 nekončí. Fanoušci se tak mohou těšit ne na jednu, ale hned na dvě další verze kompaktního sportovního vozu. Bohužel, jak uvádějí neoficiální zdroje blízké automobilce, jen jedna bude dostupná evropským zákazníkům.

Informace, které jako první přinesl většinou velmi dobře informovaný server BMWBLOG, mluví o speciální edici CS, která bude vyhrazena pouze pro severoamerický trh. Představena by měla být příští rok s tím, že první kousky se k zákazníkům dostanou v prvním kvartálu roku 2020. 

Model CS bude vycházet z M2 Competition a s největší pravděpodobností nabídne většinu karbonových dílů a vylepšení, jež jsme mohli obdivovat na nedávno představeném konceptu M Performance Parts. Ostatně i tisková zpráva k tomuto unikátnímu vozu uváděla období, kdy budou jednotlivé díly dostupné.

Inženýři se zaměří především na hmotnost a lze předpokládat, že výsledná hodnota snížení se přiblíží 60 kg, jako v případě konceptu M Performance Parts. Ruku v ruce se snižováním hmotnosti jde navyšování výkonu. BMW M2 Competition pohání motor z modelu M4, ovšem v přiškrcené verzi, takže prostor v navyšování výkonu rozhodně je.

Jen o několik měsíců má být připravena druhá odlehčená verze, tradičně označená CSL. Ta by měla být odstupná také pro jiné trhy, než pouze pro americký. Očekává se ještě mohutnější snižování hmotnosti a opět navýšený výkon. S největší pravděpodobností půjde o rozloučení s aktuální generací řady 2.

Jestli se tyto neoficiální informace zakládají na pravdě, nevíme, ale vše do sebe perfektně zapadá, protože BMW nedávno oznámilo, že má v planu oprášit označení CSL…
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů